Αρχική Ελλάδα To Νοσοκομείο Παμμακάριστος θα μετατραπεί σε κέντρο αποκλειστικής νοσηλείας για τον κορωνοϊό

To Νοσοκομείο Παμμακάριστος θα μετατραπεί σε κέντρο αποκλειστικής νοσηλείας για τον κορωνοϊό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Το νοσοκομείο Παμμακάριστος θα καταστεί το μοναδικό Κέντρο Νοσηλείας ασθενών με λοίμωξη από τον κορωνοϊό Covid -19 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής (ΥΠΕ).
Σύμφωνα με αυτό, στην περίπτωση έξαρσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, φάση κατά την οποία οι ασθενείς που θα χρειάζονται νοσηλεία θα είναι εκατοντάδες ή και περισσότεροι, στην Αττική και συγκεκριμένα στην 1η ΥΠΕ το νοσοκομείο Παμμακάριστος θα λειτουργήσει ως νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας ανθρώπων που έχουν μολυνθεί και νοσήσει σοβαρά από την αναπνευστική λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου, και με δεδομένο πως το νοσοκομείο Παμμακάριστος είναι γενικό νοσοκομείο προβλέπεται πως θα εκδοθεί προειδοποιητική εντολή από την ΥΠΕ ώστε να εκκενωθεί από τους ασθενείς που θα νοσηλεύονται σε αυτό. Τον γενικό συντονισμό του σχεδίου εκκένωσης και της «μετατροπής» του γενικού σε ειδικό για τον κορωνοϊό νοσοκομείου θα έχει 5μελής επιτροπή με στελέχη του νοσηλευτικού ιδρύματος.
«Αποστολή της Ομάδας είναι να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από το επιχειρησιακό σχέδιο προκειμένου να υπάρξει πληρότητα προετοιμασίας των ανθρωπίνων πόρων και των υποδομών, εγκαταστάσεων και υλικών που θα χρησιμοποιηθούν κατά την εκκένωση του νοσοκομείου. Η Ομάδα θα πρέπει να έχει προετοιμάσει κατάλληλα τους πόρους και το περιβάλλον του νοσοκομείου και να είναι σε θέση να εφαρμόσει το σχέδιο εκκένωσης τη στιγμή που θα εκδοθεί η προειδοποιητική εντολή» αναφέρεται στο επιχειρησιακό σχέδιο.

Ειδικότερα, η Ομάδα οφείλει πρωτίστως να βρίσκεται σε ετοιμότητα για την εφαρμογή του σχεδίου Περσέας που αφορά τη μετακίνηση των ασθενών και στη συνέχεια να καταγράψει μια σειρά από κρίσιμα στοιχεία όπως ο αριθμός των νοσηλευομένων ανά κλινική, ο υποστηρικτικός εξοπλισμός, η πληρότητα των ιατρικών φακέλων κα. Παράλληλα, πρέπει να βρίσκεται σε επικοινωνία με το ΕΚΑΒ για την από κοινού κατάρτιση του προγράμματος μεταφοράς των ασθενών οι οποίοι θα μετακινηθούν κατά περίπτωση σε άλλα νοσοκομεία.

Η όλη διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε δύο ώρες.

Δείτε παρακάτω αποσπάσματα από το επιχειρησιακό σχέδιο:

pammakaristos-first
2_egrafo
1_egrafo
pammakartistos-last

πηγη: protothema.gr

Δ