Αρχική Διεθνή Το «μωρό» του Nevermind μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία

Το «μωρό» του Nevermind μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μήνυση μετά από πολλά χρόνια κατέθεσε ο 30χρονος, πλέον, Σπένσερ Έλντεν, εναντίων των μελών των Nirvana για παιδική πορνογραφία στο εξώφυλλο του άλμπουμ «Nevermind».

Όπως υποστηρίζει ο καταγγέλων, είναι το γυμνό μωρό που απεικονίζεται στην φωτογραφία εξωφύλλου του cd. Η μήνυση έγινε κατά της περιουσίας του Κερτ Κομπέιν και των επιζώντων μελών της μπάντας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, η μήνυση κατατέθηκε την Τρίτη (24/8) και ο Σπένσερ Έλντεν, 30 ετών σήμερα, ισχυρίζεται ότι το grunge συγκρότημα παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους περί παιδικής πορνογραφίας. Επίσης, ο 30χρονος ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι οι γονείς του δεν υπέγραψαν ποτέ κάποιο επίσημο χαρτί που παραχωρούσε την άδεια στους Nirvana να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραφία του.

Σύμφωνα με την New York Post, o Σπένσερ Έλντεν επίσης αναφέρει ότι υπέστη «σοβαρή ζημιά» από το άλμπουμ «Nevermind» που σημείωσε τρελές πωλήσεις και ότι το συγκρότημα, ο φωτογράφος και οι δισκογραφικές εταιρείες «εμπορεύτηκαν σκόπιμα την παιδική πορνογραφία του Σπένσερ και εκμεταλλεύτηκαν τη σοκαριστική φύση της φωτογραφίας του για να προωθήσουν τον εαυτό τους και τη μουσική τους σε βάρος τους».

Ακόμα, ο ενάγων, ο οποίος ήταν τεσσάρων μηνών κατά τη διάρκεια της υποβρύχιας φωτογράφισης του 1991, ισχυρίζεται επίσης ότι αναγκάστηκε να συμμετάσχει σε «εμπορικές σεξουαλικές πράξεις» και πως το συγκρότημα πήρε πίσω την αρχική του υπόσχεση πως δεν θα φαίνονταν τα γεννητικά του όργανα στο εξώφυλλο του άλμπουμ.

Όπως αναφέρει η New York Post, η οικογένεια του βρέφους είχε λάβει 200 δολάρια για τη βουτιά των 15 δευτερολέπτων στην πισίνα, κάτι που συνέβη επειδή ο πατέρας του Σπένσερ Έλντεν ήταν φίλος του φωτογράφου.