Το Ιράν απειλεί με «εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση» αν υπάρξουν αντίποινα, οποιαδήποτε ενέργεια κατά των συμφερόντων μας θα έχει σκληρή απάντηση.

Όλος  ο πλανήτης έχοντας στραμμένο το βλέμμα στην εκρηκτική κατάσταση στην Μέση Ανατολή, περιμένει την επόμενη κίνηση του Ισραήλ με τον πρόεδρο της χώρας του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι να δηλώνει στον εμίρη του Κατάρ σεΐχη μπιν Χαμάντ αλ Θάνι ότι:

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα αντιμετωπιστεί με μια αυστηρή, εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση εναντίον όλων των δραστών»

Στην Τουρκία ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η εκ νέου «απειλή» κατά του Ισραήλ γίνεται μια ημέρα αφότου η ισραηλινή κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι θα απαντήσει στην επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη με πάνω από 300 drones και πυραύλους το Σαββατοκύριακο κατά της χώρας.

Ο δε  αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Μπαγκερί Κάνι δήλωσε στην ιρανική κρατική τηλεόραση τη Δευτέρα το βράδυ ότι :

«η αντεπίθεση της Τεχεράνης μετά από οποιαδήποτε ισραηλινά αντίποινα θα είναι θέμα δευτερολέπτων καθώς το Ιράν δεν θα περιμένει άλλες 12 ημέρες για να απαντήσει». 

Το χτύπημα του Ισραήλ στη Δαμασκό ήταν ένα «σημάδι απόγνωσης» ως αποτέλεσμα της «αποτυχίας του να επιτύχει τους στόχους του στην επίθεση στη Γάζα», φέρεται να είπε ο Ραΐσι στον αλ-Θάνι, υποστηρίζοντας ότι ως αποτέλεσμα, η επίθεση αντιποίνων στο Ισραήλ ήταν μια «νόμιμη» πράξη άμυνας.

Την ίδια ώρα, η ιρανική τηλεόραση και τα κοινωνικά δίκτυα προέβαλλαν πλάνα από ιρανικές ασκήσεις, είτε από στρατιωτικές επιχειρήσεις των «δορυφόρων» της Τεχεράνης όπως τη Χεζμπολάχ και τους Χούθι.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με   το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο «Kan» ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε σε υπουργούς του κόμματός του ότι:

«η ανταπόδοση της επίθεσης του Ιράν εναντίον της χώρας του πρέπει να είναι έξυπνη.»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πηγή του στην κυβέρνηση Νετανιάχου είπε ότι: «δόθηκε στις ΗΠΑ η υπόσχεση πως θα υπάρξει προειδοποίηση στην Ουάσιγκτον για την ανταπόδοση, ώστε να έχουν χρόνο οι αμερικανικές και άλλες συμμαχικές δυνάμεις να προετοιμαστούν για ενδεχόμενα ιρανικά αντίποινα.»

Εντωμεταξύ σήμερα Τρίτη συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ για να την «απάντηση» στο Ιράν.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις