Η βιομηχανία του θεάματος επιδιώκει δύο βασικούς στόχους για να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Σε μια συζήτηση σχετικά με το θέμα αυτό, η Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Τζένιφερ Γκράνχολμ, τόνισε την ανάγκη για αύξηση της παραγωγής καθαρής ενέργειας. Η συνομιλία της, όμως, δεν ήταν με κάποιον ειδικό στα ενεργειακά θέματα, αλλά με τη σκηνοθέτιδα Πάτι Τζέκινς.

Αυτή η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο μιας κλιματικής διάσκεψης στο Hollywood την περασμένη εβδομάδα. Η εκδήλωση είχε ως στόχο να δείξει ότι η βιομηχανία του θεάματος μπορεί να διηγηθεί πιο αποτελεσματικές ιστορίες για το κλίμα, ενώ ταυτόχρονα να βρει τρόπους για μεγαλύτερη βιωσιμότητα στις παραγωγές της.

Σε μια αίθουσα γεμάτη από επαγγελματίες της βιομηχανίας ψυχαγωγίας, η Γκράνχολμ δήλωσε ότι χρειάζεται καλύτερη απεικόνιση της κλιματικής αλλαγής και περισσότερες ιστορίες που να επικεντρώνονται στην ενεργειακή μετάβαση. Υποστήριξε ότι αυτό θα βοηθούσε το κοινό να κατανοήσει καλύτερα το πώς μπορεί να είναι το μέλλον.

Η εκδήλωση περιλάμβανε προβολές ταινιών και σνακ βασισμένα σε λαχανικά, τονίζοντας το θέμα της βιωσιμότητας. Η μείωση των εκπομπών στις παραγωγές αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για το Hollywood. Το 2021, η συντεχνία παραγωγών της Αμερικής κάλεσε για δράση λόγω των «σποραδικών και εντελώς ανεπαρκών» προσπαθειών βιωσιμότητας στα πλατό.

Σύμφωνα με έκθεση του 2021, μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή εκπέμπει περίπου 33 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ημερησίως, αριθμός επτά φορές μεγαλύτερος από τις ετήσιες εκπομπές ενός οχήματος στις ΗΠΑ. Η έκθεση αυτή υποστηρίζεται από εταιρείες όπως η Netflix, η Walt Disney, η Sony Pictures και άλλοι μεγάλοι της βιομηχανίας.

Παρόλο που η επίτευξη βιωσιμότητας στα πλατό φαίνεται δύσκολη, η Διεθνής Συμμαχία Εργαζομένων σε θεατρικές σκηνές ανέφερε ότι οι βιώσιμες εναλλακτικές για τον εξοπλισμό παραγωγής έχουν αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο. Καινοτομίες όπως το ανανεώσιμο ντίζελ, οι ισχυρές ηλεκτρικές γεννήτριες, τα ηλεκτρικά οχήματα και άλλες καθημερινές λύσεις μπορούν να μειώσουν περαιτέρω το αποτύπωμα άνθρακα της βιομηχανίας του θεάματος.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις