Αρχική Διεθνή Το Facebook μπλοκάρει τις ψευδείς ειδήσεις για το εμβόλιο

Το Facebook μπλοκάρει τις ψευδείς ειδήσεις για το εμβόλιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Facebook με ανακοίνωσή του, έκανε γνωστό ότι θα αρχίσει να κατεβάζει αναρτήσεις με περιεχόμενο που περιλαμβάνει ψευδείς ισχυρισμούς για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε ότι επιταχύνει τα σχέδιά της για την απαγόρευση παραπλανητικών και ψευδών πληροφοριών στις πλατφόρμες του Facebook και του Instagram. Η συγκεκριμένη κίνηση ήρθε μετά την ανακοίνωση της έγκρισης των εμβολίων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ των ισχυρισμών που δεν θα επιτρέπονται είναι τα ψεύδη αναφορικά με τα συστατικά του εμβολίου, την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες. Θα απαγορευτεί επίσης η γνωστή θεωρία συνωμοσίας, ότι τα εμβόλια θα περιέχουν μικροτσίπ για τον έλεγχο ή την παρακολούθηση ασθενών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook είχε βρεθεί στο στόχαστρο με διαμαρτυρίες σχετικά με την προσέγγιση του αναφορικά με τις ψευδείς ειδήσεις και ισχυρισμούς και το παραπλανητικό περιεχόμενο σχετικά με την πανδημία.

Ο αρχισυντάκτης των ellinikahoaxes (επίσημου συνεργάτη του Facebook στην Ελλάδα), Δημήτρης Αλικάκος, έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

«Σημαντική είδηση! Όπως έγινε γνωστό πριν λίγη ώρα, το Facebook και το Instagram θα αρχίσουν «σε λίγες βδομάδες» να κατεβάζουν αναρτήσεις που περιέχουν ψευδείς ισχυρισμούς αναφορικά με τα εμβόλια COVID-19, που έχουν επισημανθεί ως τέτοιοι «από τους ειδικούς της δημόσιας υγείας».