Αρχική Ασφάλιση Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο “καίει” 1.4 εκατομμύρια συνταξιούχους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο “καίει” 1.4 εκατομμύρια συνταξιούχους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη προκρούστεια κλίνη θέλουν να βάλουν τις συντάξεις οι δανειστές με το Διεθνές Νομισχματικό Ταμείο να έχει στοχεύσει στο «κουτσούρεμα» της Εθνικής Σύνταξης, αλλά και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.

Την ώρα που η Κυβέρνηση παλεύει για να κλείσει τη δεύτερη-και ιδιαίτερα σημαντική για την ελληνική οικονομία- αξιολόγηση, οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ μέσω της έκθεσης του για την ελληνική οικονομία στέλνουν μήνυμα βίαιων ανατροπών για χιλιάδες συνταξιούχους.

Μόλις μερικούς μήνες μετά την ψήφιση του νόμου 4387/2016, ο οποίος οδήγησε στο υπάρχον ασφαλιστικό σύστημα, οι εξ Αμερικής θεσμοί ζητούν επιτακτικά εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ από μείωση συντάξεων.

Κατά τους ίδιους αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την κατάργηση της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς, αλλά και από την ταυτόχρονη μείωση της Εθνικής Σύνταξης, η οποία δύναται να ρυθμίζεται μέσω του ετήσιου προϋπολογισμού. Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας υπογραμμίζουν στο «Dimosio.GR» ότι οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ θεωρούν ότι το ασφαλιστικό δημιουργεί ένα ανεπίτρεπτο έλλειμμα (11%)  σε σύγκριση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Προς αυτή τη κατεύθυνση ζητούν την επανεξέταση της Εθνικής Σύνταξης των 384 ευρώ σε βάθος χρόνου, ενώ ζητούν και τη βίαιη «λήξη» της μεταβατικής περιόδου για τις εισφορές των νέων επιστημόνων (γιατρών,δικηγόρων κλπ).

Την ίδια στιγμή κρατούν στην ατζέντα και τις απαιτήσεις τους για τα εργασιακά. «Άνοιγμα» των ομαδικών απολύσεων, περαιτέρω ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων (νέοι τύποι συμβάσεων εργασίας) θεσμοθέτηση της ανταπεργίας (το λεγόμενο λοκ άουτ), μείωση κατώτατου μισθού, είναι μόνο λίγα από τα μέτρα που βάζουν επιτακτικά στο τραπέζι οι Θεσμοί, προμηνύοντας εργασιακό μεσαίωνα.