Μία νέα πρωτοβουλία του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κάνει πρεμιέρα φέτος το καλοκαίρι με την προοπτική να εξελιχθεί σε έναν ακόμη επιτυχημένο θεσμό για το ιστορικό επιστημονικό σωματείο και τη σχέση του με τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για το 1ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών (1st Summer Math Camp), μια χρήσιμη και φιλόδοξη πρωτοβουλία στα πρότυπα επιτυχημένων αντίστοιχων δράσεων στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας. Ένα καλοκαιρινό πενθήμερο (1-5 Ιουλίου) αποφορτισμένο από το άγχος και την πίεση των επίσημων σχολικών υποχρεώσεων, για παιδιά που πραγματικά αγαπούν τα Μαθηματικά και αναζητούν σ´ αυτά τον παιγνιώδη χαρακτήρα της επιστήμης, τις δημιουργικές δρα-στηριότητες, τη χαρά της ανακάλυψης αλλά και την γνωστική εμβάθυνση σε τομείς που τα ασφυ-κτικά όρια των αναλυτικών προγραμμάτων συχνά δεν επιτρέπουν.

Το 1ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών απευθύνεται σε μαθητές που ολοκληρώνουν φέτος τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο και σε όσους τελειώνουν την Α’ Γυμνασίου (μαθητές δηλαδή που κατά το σχολικό έτος 2023-2024 φοίτησαν στη ΣΤ’ Δημοτικού και στην Α’ Γυμνασίου).

Η πρωτοβουλία υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων που ενέταξε τη δράση στο πρόγραμμα “Η πόλη που μαθαίνει”, ένα πλαίσιο δράσεων που οργανώνει η δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια.

Το 1ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών της Λάρισας θα φιλοξενηθεί στους χώρους του 4ου Γενικού Λυκείου και θα λειτουργεί 9:00-13:00. Τις επόμενες ημέρες η Διοίκηση της ΕΜΕ Λάρισας θα παρουσιάσει επίσημα το πλαίσιο λειτουργίας του νέου εγχειρήματος (τον τρόπο εγγραφής, το περιεχόμενο των μαθημάτων, των δραστηριοτήτων και το κόστος συμμετοχής).

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις