Αρχική Ασφάλιση Την Παρασκευή πιστώνεται το ΚΕΑ- Την Τετάρτη οι συντάξεις

Την Παρασκευή πιστώνεται το ΚΕΑ- Την Τετάρτη οι συντάξεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Παρασκευή 25 του μήνα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 266.407 δικαιούχων το ποσό των 61.700.000 ευρώ, για να πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Αυγούστου.

Η πληρωμή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό
είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Για όσους δεν το λάβουν, το υπουργείο Εργασίας δίνει περιθώριο μέχρι τις 31 Αυγούστου, ώστε να διορθώσουν τυχόν προβλήματα που έχουν ανακύψει με τον τραπεζικό τους λογαριασμό, ή να προχωρήσουν σε διορθώσεις αιτήσεων, προκειμένου να μην το χάσουν. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης, αλλά δεν αναγνωρίζεται δικαίωμα αναδρομικής καταβολής των μηνών που χάθηκαν. Διορθώσεις αιτήσεων γίνονται μέσα από την πλατφόρμα του keaprogram, ενώ για επικαιροποίησης των στοιχείων του λογαριασμού απαιτείται η επίσκεψη στο τραπεζικό κατάστημα.

Στο μεταξύ την Τετάρτη 30 Αυγούστου θα καταβληθούν οι συντάξεις Σεπτεμβρίου στους πρώην ασφαλισμένους του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ. Την ίδια ημέρα θα πληρωθούν οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος

Στους συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ και ΟΓΑ τα ποσά θα πιστωθούν την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, ενώ οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑ θα δοθούν τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου.