Αρχική Υπουργεία Την επόμενη εβδομάδα ο «Κλεισθένης Ι» στη Βουλή

Την επόμενη εβδομάδα ο «Κλεισθένης Ι» στη Βουλή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι», στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και στη συνέχεια στην Ολομέλεια προς ψήφιση. Σήμερα το νομοσχέδιο βρίσκεται στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και αύριο εισάγεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. 

Να σημειωθεί επίσης ότι το νομοσχέδιο οριστικοποιεί την μετάθεση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών από τον Μάιο τον Οκτώβριο του 2019. Ειδικότερα προβλέπει τη διεξαγωγή του Α΄ Γύρου την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου και του Β΄ Γύρου Κυριακή, 20 Οκτωβρίου.

Το νομοσχέδιο περαιλαμβάνει διάταξη για  την κατάτμηση της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών σε τρεις μικρότερες εκλογικές περιφέρειες καθώς και την κατάτμηση της Περιφέρειας Αττικής σε δύο περιφέρειες.

Επίσης στον «Κλεισθένη Ι» περιλαμβάνεται και η πρόβλεψη για σύσταση Επιτροπής Ειδικών, η οποία θα εισηγηθεί τον τρόπο με τον οποίο θα κατοχυρωθεί το δικαίωμα ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού, που ήδη είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας.