ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Δυστυχώς αναβιώνει ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και ο αντισημιτισμός», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στη γενική συνέλευση και στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Τεχνολογίας.

Ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι «ξεχνάμε εύκολα και ταυτόχρονα δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να μην ξεχνάμε». Επίσης, χαρακτήρισε αποκρουστική την πρόσφατη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

Τέτοια φαινόμενα, είπε, μας βρίσκουν ενωμένους, αποφασισμένους, χωρίς αστερίσκους και συμβιβασμούς και γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να μην ξεχνάμε.

Αναφερόμενος στα προβλήματα της Αθήνας σημείωσε ότι  χρειάζονται «πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Να ξεπερνάμε αυτά που μας χωρίζουν και να ενώνουμε δυνάμεις». Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε και 11 στόχους του επιχειρησιακού σχεδίου που ετοιμάζει ο συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» για την ασφάλεια, την καθαριότητα, την προσβασιμότητα, το πράσινο, τον μεγάλο αθηναϊκό περίπατο, τις σύγχρονες γειτονιές-πρότυπα, τον τουρισμό, τους χώρους άθλησης, τις παιδικές χαρές, την επιχειρηματικότητα, τις υπηρεσίες του Δήμου, τις κοινωνικές υπηρεσίες, την αξιοποίηση της δημοτικής υπηρεσίας.

Ο κ. Μπακογιάννης δεσμεύτηκε ότι υπεύθυνος για όσα γίνονται ή δεν γίνονται στο Δήμο θα είναι ο δήμαρχος και θα είναι υπόλογος στους πολίτες. «Διαθέτουμε εμπειρία, ξέρουμε με ποιον πάμε να τα βάλουμε και ξέρουμε και τον τρόπο να τα καταφέρουμε», είπε, ενώ ανέφερε και τις θεσμικές παρεμβάσεις στις οποίες θα πρέπει να συμφωνήσουν όλοι οι συνυποψήφιοι να ζητήσουν από το κράτος. Συγκεκριμένα τόνισε ότι πρέπει ο δήμος να αναλάβει τη διαχείριση του πρασίνου που βρίσκεται εντός των ορίων του (Πεδίον του ‘Αρεως), τις αρμοδιότητες για τη συντήρηση του Οδικού Δικτύου και του Δικτύου Ομβρίων υδάτων, να υπάρξει ανταποδοτικότητα στην παροχή υπηρεσιών προς το Ελληνικό Δημόσιο, να μεταβιβαστεί στο δήμο η διαχείριση αναξιοποίητων κτηρίων του Δημοσίου εντός των γεωγραφικών ορίων του, μετά από κατάθεση business plan για την αξιοποίησή τους, να καταργηθεί η Ανάπλαση ΑΕ και να μεταφερθεί ο ΕΝΦΙΑ στους Δήμους.