Αρχική Χωρίς κατηγορία Τηλεκπαίδευση: Έπεσε το σύστημα – Δεν μπορούν να μπουν στη πλατφόρμα οι...

Τηλεκπαίδευση: Έπεσε το σύστημα – Δεν μπορούν να μπουν στη πλατφόρμα οι μαθητές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προβλήματα σημειώθηκαν στην πρώτη μέρα τηλεκπαίδευσης μετά την επιβολή του lockdown, η οποία ισχύει από σήμερα Δευτέρα για όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές προσπαθούν από το πρωί να μπουν στη πλατφόρμα webex, ωστόσο, σε πολλές περιοχές της χώρας η πρόσβαση είναι αδύνατη.

Ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με τη χώρα μας, πρόκειται για τους σέρβερ του δικτύου της Cisco Systems που έχει πέσει σε όλη την Ευρώπη. Να σημειωθεί ότι, όσοι μαθητές δεν μπορούν να συνδεθούν λόγω του προβλήματος δεν θα πάρουν απουσία.

Το σύστημα webex έχει πέσει και στο τμήμα νομικής του ΕΚΠΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν οι φοιτητές. Από το πρωί γίνονται έλεγχοι του υπουργείου Παιδείας για το πώς θα ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Τα προϊόντα λογισμικού της Cisco Systems περιλαμβάνουν τα Webex Meetings, Webex Teams, Training Center, Event Center, Support Center, Sales Center, MeetMeNow, PCNow, Webex AIM Pro Business Edition, Webex WebOffice και WebEx Connect.