Αρχική Επιχειρήσεις Τηλεκπαίδευση: Δωρεά 770 laptops σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας από τη SUNLIGHT

Τηλεκπαίδευση: Δωρεά 770 laptops σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας από τη SUNLIGHT

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα νέα δεδομένα στη ζωή μας, άλλαξαν την καθημερινότητα των μαθητών, οι οποίοι τους τελευταίους δύο μήνες χρειάστηκε να στραφούν στην τηλεκπαίδευση, προκειμένου να συνεχίσουν την επιμόρφωσή τους.

Ωστόσο, η διδασκαλία εξ αποστάσεως έφερε μεταξύ άλλων στην επιφάνεια ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο μέχρι σήμερα πολλοί αγνοούσαν: Τις τεράστιες ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό τις οποίες αντιμετωπίζουν χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών στη χώρα μας, αδυνατεί ουσιαστικά να συνεχίσει να έχει επαφή με τη διδακτική ύλη μέσω διαδικτύου τη χρονική περίοδο που διανύουμε.

Η είδηση, λοιπόν, πως σε λίγες μέρες θα διανεμηθούν από τη SUNLIGHT του Ομίλου Olympia συνολικά 770 laptops στα 364 δημόσια σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους δήμους Καβάλας, Ξάνθης και Κομοτηνής, είναι κάτι περισσότερο από ευχάριστη.

Πιο αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό, η προσφορά στα σχολεία της Θράκης αποτελεί μέρος της δωρεάς ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ σε τεχνολογικό εξοπλισμό, που έκανε ο Όμιλος Olympia του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού στο υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες του υπουργείου έκαναν αναλυτική καταγραφή του προβλήματος, ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και ανά γεωγραφική περιοχή. Στη συνέχεια, απευθύνθηκαν σε εταιρείες οι οποίες έχουν τη διάθεση να στηρίξουν το έργο τους, ώστε κανείς μαθητής να μην εξαιρεθεί από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκαν οι σχετικές τεχνικές προδιαγραφές και  πλέον, οι υπολογιστές και τα tablet είναι καθοδόν προς τους παραλήπτες τους. Μάλιστα, η SUNLIGHT αναμένεται επίσης να συνδράμει με τεχνολογικό εξοπλισμό και στη λειτουργία των Δήμων Ξάνθης, Τοπείρου, Κομοτηνής και Μαρώνειας-Σαπών, όπου εδρεύουν οι δύο μονάδες παραγωγής της, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό, η εταιρεία είναι σε συζητήσεις και για τη στήριξη των κεντρικών νοσοκομείων της Θράκης με ιατρικό εξοπλισμό.

2 copy copy

Ας ελπίσουμε, λοιπόν, πως στο άμεσο μέλλον, θα δούμε και άλλες αντίστοιχες κοινωνικές πρωτοβουλίες να λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα. Το σίγουρο είναι πως σε ό,τι αφορά στους μαθητές εν έτει 2020, κάθε πράξη προσφοράς που σκοπό έχει να ενισχύσει την εκπαιδευτική διαδικασία και να διευκολύνει την καθημερινότητα των μαθητών, έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία.