Αρχική Παιδεία Τηλε-εκδηλώσεις με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: 19-23...

Τηλε-εκδηλώσεις με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: 19-23 Οκτωβρίου 2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τηλε-εκδηλώσεις με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: 19-23 Οκτωβρίου 2020

Την εβδομάδα 19 – 23 Οκτωβρίου 2020 το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), δημόσιο πανεπιστήμιο που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, οργανώνει τηλε-εκδηλώσεις, οι οποίες είναι ανοικτές στο ευρύ κοινό. 

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 στις 18:00

Live link https://bit.ly/34Wg4dB

Η πανδημία του κορονοϊού στο επίκεντρο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Βιοηθικής. Γιατί Βιοηθική; Γιατί Ιατρική Ηθική; Σε αυτά τα κρίσιμα και άκρως επίκαιρα ζητήματα θα επικεντρωθεί το φετινό διεθνές συνέδριο του Ελληνικού και του Κυπριακού Κλιμακίου Βιοηθικής της UNESCO, με τη συνεργασία ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 19 Οκτωβρίου 2020, την Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν σημαίνοντες επιστήμονες από διάφορους κλάδους, από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίοι θα αναλύσουν από την ιδιαίτερη σκοπιά τους τα βιοηθικά ζητήματα που προκύπτουν από την πανδημία του νέου κορονοϊού covid-19 και τον τρόπο διαχείρισής της από τα κράτη και τους υγειονομικούς φορείς. Ανάμεσα στους διοργανωτές είναι το ΜΠΣ «Βιοηθική – Ιατρική Ηθική» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο για πρώτη φορά προσφέρεται το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και δέχεται αιτήσεις εισδοχής έως τις 10 Νοεμβρίου 2020.

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 στις 11:00 

Live link : https://tinyurl.com/yylww297

Με θέμα «From Learner Centred (LC) to Emancipatory Learner Centred Education (ELCE) for Social Change in Adult Education for Migrants in Europe» θα δώσει δημόσια διάλεξη η Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρία Γραβάνη, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και του Erasmus Mundus International Master «Adult Education for Social Change» του ΑΠΚΥ.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 στις 18:00

Live link : https://tinyurl.com/wadjxc8 

Για τη σημασία της υγιούς οριοθέτησης στην ψυχική υγεία και την ποιότητα των σχέσεων θα μιλήσει η Νάταλυ Λούμπα, εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος, σε ανοικτό διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Ψυχική υγεία, ποιότητα σχέσεων και οριοθέτηση», το οποίο διοργανώνει το Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης του ΑΠΚΥ. Η ψυχολόγος, συνεργάτις του Γραφείου, θα συζητήσει με το κοινό πώς επηρεάζουν τα όρια την ψυχική υγεία και τη δυνητική αδυναμία των ανθρώπων να θέσουν όρια στον εαυτό τους και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 στις 19:30

Live link : https://bit.ly/3dnsajE

Με ομιλητή τον Δρ. Ανδρέα Κάρυο, Διδάκτορα Κυπριακής Ιστορίας, διδάσκοντα και συντονιστή της Θεματικής Ενότητας «Θέματα Ελληνικής και Κυπριακής Ιστορίας» στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του ΑΠΚΥ, εγκαινιάζεται ο Κύκλος τεσσάρων δημόσιων τηλεδιαλέξεων με τίτλο «Οι ελληνοτουρκικές διαφορές σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο: παρελθόν, παρόν και μέλλον», που οργανώνεται το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2020).

Στην πρώτη διάλεξη στις 22 Οκτωβρίου 2020 με θέμα «Η Ελλάδα, η Τουρκία και το Αιγαίο: οι τρεις ελληνοτουρκικές κρίσεις (1976, 1987, 1996)» ο Δρ. Α. Κάρυος θα αναφερθεί στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας που παρατηρήθηκε πρόσφατα (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2020), με κίνδυνο να καταλήξει σε πολεμικό επεισόδιο, και η οποία δεν αποτελεί καινοφανή πτυχή των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Θα επιχειρήσει μια ιστορική αναδρομή στις τρεις ελληνοτουρκικές κρίσεις που ξέσπασαν το 1976, το 1987 και το 1996 και θα επιδιώξει να εξηγήσει τα κίνητρα και τις συμπεριφορές των δύο πρωταγωνιστών.