Αρχική Ελλάδα Τι θα γίνει με τις συνδρομές στα γυμναστήρια

Τι θα γίνει με τις συνδρομές στα γυμναστήρια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα γυμναστήρια έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες που παρέμειναν κλειστά λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού επαναλειτουργούν στις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθάνασης.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων όλο το προηγούμενο διάστημα ζητούσαν μετ΄ επιτάσεως την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε αρχικά προγραμματιστεί, στις 29 Ιουνίου, τονίζοντας πως η παράταση της αναστολής λειτουργίας είναι καταστροφή για τον κλάδο. Το τρίμηνο από Μάρτιο έως Μάιο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για τις 2.500 επιχειρήσεις του κλάδου καθώς την περίοδο αυτή καταγράφουν το 40% του τζίρου τους.

Ζητούν παράταση στις συνδρομές

Πολλοί πάντως προβληματίζονται σχετικά με το τι θα γίνει με τις συνδρομές οι οποίες συνέχιζαν να «τρέχουν» όλο το προηγούμενο διάστημα κατά το οποίο τα γυμναστήρια δεν λειτουργούσαν και είχαν ήδη προπληρωθεί. Αρκετοί μάλιστα προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τις επιχειρήσεις για να ενημερωθούν εάν θα υπάρξει κάποια παράταση στις ήδη υπάρχουσες συνδρομές.

Όπως λέει στο insider.gr o Δώρος Κλεοβούλου, Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων οι επιχειρηματίες του κλάδου θα περιμένουν αρχικά εάν θα υπάρξει μια συνολική απόφαση από την πλευρά της κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό.

Εφόσον κάτι τέτοιο δεν συμβεί όπως λέει ο κ. Κλεοβούλου, ο Σύνδεσμος έχει ήδη αποστείλει οδηγία  σχετικά με την κατεύθυνση που προτείνει στα μέλη του να κινηθούν και εκείνα είναι ελεύθερα να πράξουν όπως επιθυμούν.

«Κάθε γυμναστήριο αποφασίζει ξεχωριστά για το θέμα των συνδρομών, ωστόσο θεωρούμε ότι κανείς δεν θέλει να υπάρξει αντιπαράθεση μεταξύ της επιχείρησης και του πελάτη που χρόνια εμπιστεύεται τα γυμναστήρια μας» τονίζει ο κ. Κλεοβούλου.

Όπως φαίνεται λοιπόν εάν δεν υπάρξει κεντρική απόφαση, κάθε γυμναστήριο θα επιλέξει μόνο του πώς θα κινηθεί με στόχο καμία πλευρά, ούτε η επιχείρηση ούτε ο πελάτης να μην αισθανθεί ότι επωμίζεται όλο το βάρος.