Αρχική Υγεία Τι ισχύει με τα rapid test στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Τι ισχύει με τα rapid test στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νέο πρωτόκολλο εφαρμόζεται για τους ανεμβολίαστους ή για τους μερικώς εμβολιασμένους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, καθώς όσοι προσέρχονται στη δουλειά τους, θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα.

Όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι και παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία φορά την εβδομάδα, εκτός αν προβλέπεται διαφορετικά με ειδική διάταξη της παρούσας, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

Να σημειωθεί ότι οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. θα διενεργούν προληπτικά 1 rapid test την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Tο υγειονομικό προσωπικό που κατόπιν αίτησής του εξαιρείται από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού υποχρεούται στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test).