Αρχική Εργασιακά Τι ισχύει τελικά για delivery και take away από την Παρασκευή

Τι ισχύει τελικά για delivery και take away από την Παρασκευή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κανονικά θα λειτουργούν οι υπηρεσίες παράδοσης κατ ‘οίκον (delivery) και η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) από τις 21:00 έως 05:00, κατά τις οποίες θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται:

Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21:00 – 05:00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21:00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Τι ισχύει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα «σκληρότερο» lockdown με περιορισμό στις μετακινήσεις από τις 21:00 έως τις 05:00 σε όλη την επικράτεια.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι νέοι περιορισμοί τίθενται σε ισχύ από την Παρασκευή.

Επιτρέπονται μόνο οι «απολύτως απαραίτητες» μετακινήσεις, δηλαδή για λόγους υγείας, εργασίας ή για την βόλτα κατοικίδιου σε κοντινή απόσταση. Δεν επιτρέπεται η ατομική άσκηση μετά τις 21:00.

Σημειώνεται ότι εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως για λόγους υγείας οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα με τον αριθμό 1 και για τη βόλτα κατοικίδιου μήνυμα με τον κωδικό 6.

Ακόμη, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως αυστηροποιείται το καθεστώς τηλεργασίας.

Όπως είπε, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες καταστάσεις που να αποδεικνύουν ότι λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό προαναγγέλλοντας αυστηροποίηση των ελέγχων.