Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε δασική περιοχή της Κορνουάλης, όπου έχουν εντοπιστεί πολλαπλές σοροί ανθρώπων.
Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της αστυνομίας του Ντέβον και της Κορνουάλης, με την υποστήριξη ειδικών μονάδων και εγκληματολογικών συνεργείων απ’ όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Στην υπόθεση συμμετέχει και η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA), ενώ στη φύλαξη του χώρου συνδράμουν και ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας. Έχει επίσης επιβληθεί απαγόρευση πτήσεων drone στην περιοχή.
Το κέντρο της αστυνομικής έρευνας εντοπίζεται στο δάσος Παραμούρ, κοντά στον δρόμο A390, όπου οι έρευνες συνεχίζονται εδώ και τρεις εβδομάδες.
Η Επίτροπος Εγκλήματος και Αστυνόμευσης, Άλισον Ερνάντες, επιβεβαίωσε ότι έχουν βρεθεί περισσότερα από ένα πτώματα στο ίδιο δάσος, χωρίς να μπορεί να δώσει ακριβή αριθμό. «Έχουμε βρει νεκρά σώματα στο δάσος και προσπαθούμε να εξακριβώσουμε πόσα ακριβώς είναι, ποιοι είναι και τι τους συνέβη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η εξαφάνιση του 43χρονου που οδήγησε στην αποτρόπαια αποκάλυψη
Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η υπόθεση ήρθε στο φως όταν οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν τη σορό του 43χρονου Ντάνιελ Κόουλμαν στο δάσος Παραμούρ, κοντά στο χωριό Στίκερ. Ο Κόουλμαν είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος πριν από αρκετές εβδομάδες στην περιοχή St Austell, γεγονός που είχε προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους.
Η αστυνομία εκτιμά ότι η δολοφονία του σημειώθηκε μεταξύ 2 και 7 Ιουλίου. Ως κύριος ύποπτος φέρεται ο Τζέιμς Ντέσμπορο, ο οποίος έχει ήδη κατηγορηθεί και τεθεί υπό προσωρινή κράτηση. Ωστόσο, τρεις εβδομάδες μετά την αρχική ανακάλυψη, η υπόθεση εξελίσσεται σε κάτι ακόμη πιο σκοτεινό και σοκαριστικό.
Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για μία από τις πλέον σοβαρές και περίπλοκες υποθέσεις πολλαπλών δολοφονιών των τελευταίων ετών στη χώρα, με το ενδεχόμενο serial killer να παραμένει ανοιχτό.
Τοπικά μέσα της Κορνουάλης αναφέρουν ότι ήδη από την αρχή της εβδομάδας, στο σημείο βρισκόταν ένα λευκό βαν εγκληματολογικών ερευνών, ένα βαν αντιμετώπισης ταραχών και οχήματα της τοπικής αστυνομίας. Επίσης, οι αστυνομικοί είχαν στήσει μια μικρή τέντα.
Οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει με κόκκινη ταινία μία μεγάλη περιοχή και ερευνούσαν το έδαφος.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις