Ο ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας, καταγόμενος από τη Συρία, μαζί με δύο υπαλλήλους του, επίσης Σύρους, κατηγορούνται για τον θάνατο ενός 57χρονου άνδρα από τη Ρουμανία, ο οποίος πιθανόν ήταν άστεγος.
Αυτή τη στιγμή, οι κατηγορούμενοι βρίσκονται ενώπιον του ανακριτή, με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους να αφορά ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Το μεσημέρι της 24ης Μαρτίου, οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης περιπολιών Αθηνών έλαβαν σήμα για έναν άνδρα χτυπημένο στο πεζοδρόμιο στην οδό Μάρνης. Όταν έφτασαν στο σημείο, βρήκαν τον άνδρα πεσμένο μπρούμυτα και να αιμορραγεί από το μπροστινό μέρος του κεφαλιού του. Δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν αν ήταν ζωντανός ή νεκρός, ούτε να καταλάβουν την αιτία του τραύματος.
Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, που έφτασε αμέσως στο σημείο, επιβεβαίωσε τον θάνατο του άνδρα και μετέφερε τη σορό του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Τι υποστήριξε ο 56χρονος ιδιοκτήτης του εστιατορίου
Ο 56χρονος ιδιοκτήτης του εστιατορίου ανέφερε στους αστυνομικούς ότι μαζί με τους δύο υπαλλήλους του βρήκαν το θύμα στο πεζοδρόμιο, χωρίς να γνωρίζουν πώς είχε συμβεί το περιστατικό.
Φέρεται να υποστήριξε ότι: «Μπήκε στο κατάστημα μου και κατευθύνθηκε προς το υπόγειο, για να πάει στην τουαλέτα. Ίσως να γλίστρησε στις σκάλες, να έπεσε και να τραυματίστηκε στο κεφάλι του».
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους του για το περιστατικό, καθώς δεν βρισκόταν ο ίδιος στο σημείο, και έσπευσε αμέσως στο μέρος. Όταν έφτασε, εκείνος και οι δύο υπάλληλοί του μετέφεραν τον άνδρα έξω από το κατάστημα, κρατώντας τον από τα χέρια και τα πόδια, ισχυριζόμενος ότι ο άνδρας είχε τις αισθήσεις του.
Ωστόσο, κατά την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού, οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι, αφού επέστρεψαν στο κατάστημα, καθάρισαν τον χώρο με χλωρίνη και νερό. Παράλληλα, οι κάμερες ασφαλείας δεν κατέγραψαν την περιοχή όπου βρίσκονται οι σκάλες που οδηγούν στο υπόγειο.
Το κατάστημα σφραγίστηκε, ενώ έχει παραγγελθεί η νεκροψία-νεκροτομή του 57χρονου, με τη σορό του να φωτογραφίζεται από κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις