Αρχική Ελλάδα Θοδωρής Ζαγοράκης: Οριστική η παραίτηση του

Θοδωρής Ζαγοράκης: Οριστική η παραίτηση του

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οριστική και αμετάκλητη είναι η παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ.

Στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, αν και υπήρξε προσπάθεια να μεταπεισθεί, επέμεινε στην απόφασή του και πλέον αναμένεται η δήλωση της παραίτησής του στην οποία θα εξηγεί τους λόγους.

Το πρωί της Τετάρτης ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήγε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Γουδί κι ενημέρωσε τους συμβούλους της ΕΠΟ για την απόφασή του να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, είναι η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το γεγονός πως δεν έχει βοηθηθεί στο βαθμό που θα ήθελε απ’ όλους όσοι εμπλέκονται για να ένα καλύτερο αύριο.

Ο Ζαγοράκης αποτέλεσε μια οικουμενική επιλογή, καθώς τύγχανε της εμπιστοσύνης και του Big-4, ενώ θυμίζουμε πως την υποψηφιότητά του είχε χαιρετίσει τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος”, μετά και την επισημοποίηση της παραίτησης του θα οριστεί ΔΣ της ΕΠΟ, το οποίο θα αποφασίσει την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης για να διεξαχθούν οι εκλογές. Αυτές, οι αρχαιρεσίες, βάσει του καταστατικού, θα διεξαχθούν για την ανάδειξη μόνο του νέου προέδρου, με την γνωστή διαδικασία. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ παραμένει ίδια, ανεξάρτητα της εξέλιξης αυτής.

Τέλος, πριν λίγες ημέρες ο Θοδωρής Ζαγοράκης με δήλωσή του είχε τοποθετηθεί για την απόφαση να τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι βαθμών από το πρωτάθλημα ο Άρης. Μάλιστα σε αυτή κατέληγε με νόημα πως «Προς πάσα κατεύθυνση: Δεν πρόκειται να παίξω τον ρόλο της Ιφιγένειας…».