Αρχική Ελλάδα Θλιβερά γεγονότα στην συγκέντρωση: Συνθήματα για τάφους και τάγματα εφόδου εκατέρωθεν

Θλιβερά γεγονότα στην συγκέντρωση: Συνθήματα για τάφους και τάγματα εφόδου εκατέρωθεν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÁËËÇËÅÃÃÕÇÓ ÓÔÏÕÓ ÐÑÏÓÖÕÃÅÓ ÓÔÇÍ ÐË. ÂÉÊÔÙÑÉÁÓ ÅÍÁÍÔÉÁ ÓÔÏÍ ÑÁÔÓÉÓÌÏ ÊÁÉ ÔÇÍ ÎÅÍÏÖÏÂÉÁ (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Η ελληνική κοινωνία (και οχι μόνο) στα χειρότερα της ειναι το σχόλιο της σελίδας.

Συνθήματα ντροπής εξαπέλυσαν και οι δύο πλευρές που έκανα συγκεντρώσεις υπέρ και κατά των μεταναστών & προσφύγων.

Λέξεις μίσους που ακούστηκαν απο το στόμα ανθρώπων όπως το “Έλληνα λεβέντη, στον τάφο σου θα στήσουμε το πιο μεγάλο γλέντι” απο την πλευρά των “διαδηλωτών” υπερ των μεταναστών και το “Εκεί στο Βόρειο Τομέα τα τάγματα εφόδου ξαπλώσανε ωραία”.

Αντίστοιχα συνθήματα ντροπής για την κοινωνία μας ακούστηκαν και απο τους “διαδηλωτές” κατά των μεταναστών & προσφύγων όπως το “Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά” και το “Αυτή η γη δεν σας ανήκει, αναρχικοί και μπολσεβίκοι”.

Για την ιστορία δύο αντίθετες συγκεντρώσεις με αφορμή το προσφυγικό – μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Βικτωρίας.

Αρχικά, η Χρυσή Αυγή και η Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σύνθημα «ΟΧΙ στην γκετοποίηση – Θέλουμε να ζήσουμε με Αξιοπρέπεια». Από την άλλη, αντισυγκέντρωση υπέρ των προσφύγων κάλεσαν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΕΕΡΦΑ και διάφορες αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Συγκεντρώθηκαν περίπου 400 άτομα με την πλατεία σε αστυνομικό κλοιό, ενώ μάλιστα εμφανίστηκε και εθνικιστικό πανό στο χώρο από την άλλη πλευρά, η οποία αποτελείτο περίπου από 20 άτομα. Η αντίδραση των αλληλέγγυων ήταν άμεση μέσω αντιρατσιστικών συνθημάτων.

Στο μεταξύ, κατόπιν εντολής, η Αστυνομία έδωσε διορία προκειμένου να αποχωρήσουν και να λήξει η διαδήλωση και από τις δύο πλευρές, διαφορετικά τόνισε ότι θα χρησιμοποιούσε άλλα μέσα. Mάλιστα, συγκεντρώθηκαν και αρκετοί κάτοικοι οι οποίοι ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους διαδηλωτές, καθώς βασικό τους αίτημα ήταν μια «καθαρή πλατεία Βικτωρίας».

Ωστόσο, ενώ η ομάδα των διαδηλωτών αποχωρούσε ειρηνικά από την πορεία, τους επιτέθηκε αναίτια η ομάδα «ΔΡΑΣΗ», με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα που μετά την συγκέντρωση κατέφυγε στην ΑΣΟΕΕ από όπου πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν έξω από το κτίριο.

“Έλληνα λεβέντη, στον τάφο σου θα στήσουμε το πιο μεγάλο γλέντι”.

"Έλληνα λεβέντη, στον τάφο σου θα στήσουμε το πιο μεγάλο γλέντι".

"Έλληνα λεβέντη, στον τάφο σου θα στήσουμε το πιο μεγάλο γλέντι".Σύνθημα "αλληλέγγυων" στην Πλατεία Βικτωρίας.

Gepostet von Timeline.gr am Donnerstag, 16. Juli 2020

“Εκεί στο Βόρειο Τομέα τα τάγματα εφόδου ξαπλώσανε ωραία”

 

“Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά”