Για την πορεία του εμβολιασμού στην χώρα μας αλλά και της πανδημίας του μίλησε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε πως, η τρίτη δόση στη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών τους ανοσοκατασταλμένους, θα γίνεται ακόμα και τέσσερις εβδομάδες μετά τη δεύτερη και θα είναι αναμνηστική, θα γίνεται δηλαδή μία φορά και «θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις».

«Αναμένονται οι τελευταίες διευκρινήσεις, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή την επόμενη, για το ποιες ηλικίες θα κάνουν την 3η δόση», είπε ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας και συμπλήρωσε πως «το διάστημα μεταξύ των δόσεων θα οριστεί από την Επιτροπή, αλλά θα είναι 6- 8 μήνες».

Για τα σχολεία, είπε πως, «αν όλοι συμφωνήσουμε ότι θέλουμε ανοιχτά σχολεία, θα πρέπει μέχρι να γίνει μια βαριά γρίπη, απαιτούνται μέτρα όπως αυτά που θα εφαρμοστούν». Για τον εμβολιασμό των παιδιών 12- 17 ετών, εξήγησε πως 100.000 παιδιά έχουν εμβολιαστεί, χωρίς καμία παρενέργεια και παρατήρησε πως «σιγά –σιγά ότι και οι παιδίατροι συμμετέχουν στον εμβολιασμό». Τέλος, απαντώντας στο αν θα κάνουν οι ίδιοι οι παιδίατροι το εμβόλιο στα παιδιά, είπε πως «θα το δούμε επιχειρησιακά».