Αρχική Πολιτική Θετικά νέα! Έχουν εμβολιαστεί 140.000 παιδιά 12 έως 17 ετών!

Θετικά νέα! Έχουν εμβολιαστεί 140.000 παιδιά 12 έως 17 ετών!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το ποσοστό εμβολιασμού στα παιδιά είναι μικρό και πιο πίσω από το γενικό πληθυσμό, ανέφερε σε συνέντευξή του ο  Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ωστόσο όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, «τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε μια αύξηση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα», αποκαλύπτοντας ότι «ήδη έχουν εμβολιαστεί 140.000 παιδιά ηλικίας δώδεκα με δεκαεφτά».

Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους παραδέχθηκε ότι οι επιστήμονες περιμένουν αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία, ενώ διευκρίνιζε πως τα παιδιά ηλικίας 12 – 17 ετών εισέρχονται σε κλειστούς χώρους με την επίδειξη του αρνητικού αποτελέσματος rapid test. 

«Ο στόχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας δεν είναι τόσο τα παιδιά, αλλά η οικογένεια, οι γονείς και ο παιδίατρος, τον οποίο συμβουλεύονται», δήλώσε εν συνεχεία, προσθέτοντας ότι «όσοι παιδίατροι θέλουν, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, μπορούν να ενταχθούν και να πραγματοποιούν και οι ίδιοι εμβολιασμούς. Γίνονται όλες οι ενέργειες για να πειστούν».

Τέλος, ο  Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σημείωσε ότι «ο κορονοϊός είναι εδώ. Ήρθε για να μείνει. Ο εμβολιασμός είναι ο τρόπος για να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Όσοι περισσότεροι εμβολιαζόμαστε τόσο απομακρύνεται αυτή τη πιθανότητα. Ελπίζουμε να γίνει σαν μια βαριά γρίπη».