Αρχική Πολιτική Θετικά νέα! Έχουμε πάνω από 250.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό

Θετικά νέα! Έχουμε πάνω από 250.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για την απότομη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό τα τελευταία δύο 24ώρα, για το πιθανό ενδεχόμενο ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός σε περισσότερους χώρους εργασίας αλλά για το πότε θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στα παιδιά μίλησε ο γγ πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα ο ίδιος αναφέρει: «Τις τελευταίες δέκα ημέρες υπάρχει αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό, η οποία είναι ακόμα μεγαλύτερη τις 2 τελευταίες ημέρες». Σημείωσε, μάλιστα, ότι έχουν κλειστεί πάνω από 250 χιλιάδες ραντεβού, εκ των οποίων τα 40 χιλιάδες τις δύο τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε, επίσης, ότι υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και αυτό που παίζει ρόλο από εδώ και πέρα είναι η συμμετοχή των πολιτών. Όπως ανέφερε, «συνεχίζουμε να κρατιόμαστε σε καλά επίπεδα, ωστόσο δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις.»

Τέλος, είπε ότι δεν υπάρχει πλέον πέναλτι για κάποιον που ακυρώνει το ραντεβού του.Όσον αφορά στη διαθεσιμότητα των εμβολίων, σημείωσε ότι σύντομα θα μπορεί κάποιος πολίτης να κλείσει άμεσο ραντεβού για το σκεύασμα της Pfizer. «Αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα.»