Σήμερα, Τρίτη 25 Ιουνίου, ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας για τις αιτήσεις του προγράμματος “Thessaly & Evros Pass 2024”, το οποίο διαθέτει συνολικό προϋπολογισμό 4,45 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρωτοβουλία στοχεύει στην ενίσχυση του τουρισμού στη Θεσσαλία και τον Έβρο, περιοχές που πλήττηκαν από τον κυκλώνα Daniel και τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Οι δικαιούχοι θα λάβουν άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες για διαμονή, εστίαση και τοπικές μεταφορές, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια για τη συμμετοχή τους. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας vouchers.gov.gr.

Το πρόγραμμα είναι διαρθρωμένο σε τρεις φάσεις ανάλογα με την ημερολογιακή περίοδο και την περιοχή προορισμού:

  • Thessaly A: Νοτίο Πήλιο, Ζαγορά Μουρεσίου, Δήμος Βόλου (Δημοτικές Ενότητες: Αγριά, Πορταριά, Αρτέμιδος, Μακρυνίτσης).
  • Thessaly B: Δήμοι Λίμνης Πλαστήρα, Αγιάς, Τεμπών, Πύλη (εκτός των Δημοτικών Ενοτήτων Γόμφων και Πιαλείων), Μετέωρα.
  • Evros: Δήμος Σουφλίου, Δημοτική Ενότητα Φερών (Δήμος Αλεξανδρούπολης).

Οι πολίτες που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας μπορούν να υποβάλουν αίτηση με βάση την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του 2022, εκτός εάν η κύρια τους κατοικία δεν βρίσκεται σε έναν από τους επιλεγμένους προορισμούς. Επιπλέον, δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση όσοι δεν είναι ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για την περίοδο 2023-2024.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις