Αρχική Ελλάδα Θεσσαλονίκη: Τέλος οι μάσκες στα φαρμακεία – «Αδικαιολόγητος πανικός»

Θεσσαλονίκη: Τέλος οι μάσκες στα φαρμακεία – «Αδικαιολόγητος πανικός»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εικόνα πανικού επικράτησε στα φαρμακεία από τη Δευτέρα

Εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες οι μάσκες από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης ενώ εξαντλούνται και τα αντισηπτικά. 

Όπως δήλωσε στο TyposThes ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Διονύσης Ευγενίδης η εικόνα που επικρατεί από τη Δευτέρα και μετά είναι εικόνα πανικού για μάσκες και αντισηπτικά. Καθώς μετά το Σαββατοκύριακο και τις εικόνες που μεταδίδονταν από τη γειτονική Ιταλία οι πολίτες “έπεσαν” πάνω σε αυτά τα προϊόντα με αποτέλεσμα να έχουν εξαντληθεί. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Ευγενίδης δεν υπάρχουν αποθέματα από μάσκες ενώ και τα αντισηπτικά “εξαντλούνται και αυτά, αν δεν έχουν ήδη εξαντληθεί”. Στο ερώτημα αν αναμένονται κάποιες νέες παραγγελίες, ο κ. Ευγενίδης απαντά ότι είναι άγνωστο. “Κανείς δεν μπορεί να μας απαντήσει σε αυτό”, λέει χαρακτηριστικά.

Όσο για το αν παρατηρείται αυξημένη κίνηση σήμερα μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορωναϊού στη Θεσσαλονίκη σημειώνει ότι ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα και δεν υπάρχει ακόμη εικόνα.

«Οι απλές χειρουργικές μάσκες, που κυκλοφορούν κατά κόρον και έχουν χαμηλή τιμή, έχουν εκλείψει από την αγορά διότι με τον αδικαιολόγητο πανικό που δημιουργήθηκε, πήγαν όλοι και αγόρασαν είκοσι και σαράντα μάσκες, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα από τις αποθήκες», ανέφερε εξάλλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του ΦΣΘ κ. Σιδηροπούλου, διευκρινίζοντας πως «αυτές οι μάσκες ουσιαστικά δεν προφυλάσσουν από τίποτα, διότι είναι ένα απλό χαρτί με επίστρωση υφάσματος, που το μόνο που κάνει είναι να προφυλάσσει αυτόν που πάσχει από το να μην μεταδώσει την ασθένεια στους υπόλοιπους που είναι υγιείς· όχι κάτι άλλο».

«Ο κόσμος είναι λογικό να ανησυχεί διότι υπάρχει μια ενημέρωση ότι ο ιός εξαπλώνεται και ο φόβος ότι παραμένει στην ατμόσφαιρα ακόμα και 14 ή και 20 ημέρες και θέλει να προφυλαχθεί», ανέφερε η αντιπρόεδρος του ΦΣΘ.

Ωστόσο, επισήμανε ότι «δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλονται (οι πολίτες) διότι αυτοί που νοσούν και κινδυνεύουν είναι άτομα μεγάλης ηλικίας με νοσήματα».