Αρχική Ελλάδα Θεσσαλονίκη: Στη “φάκα” της ΕΛ.ΑΣ διαρρήκτες που “ρήμαζαν” καταστήματα και ΑΤΜ (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Στη “φάκα” της ΕΛ.ΑΣ διαρρήκτες που “ρήμαζαν” καταστήματα και ΑΤΜ (ΦΩΤΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εξαρθρώθηκε σπείρα τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος διαρρήξεων εταιρειών – καταστημάτων, οχημάτων και ΑΤΜ, σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική οργάνωση, συνελήφθησαν 2 άντρες, ηλικίας 41 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, μεταξύ άλλων, για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσες και σε απόπειρα και συνέργεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, έκρηξη και κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από αρχές Μαΐου του 2020 έως και τέλη Μαΐου του 2021, ενώθηκαν προκειμένου να προβαίνουν στην τέλεση έκνομων πράξεων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους. 

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους, ήταν η προσέγγιση των στόχων τους και η διαφυγή τους, χρησιμοποιώντας 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα είχαν αφαιρέσει τον Μάιο του 2020, από την περιοχή του Κορδελιού.

Σε οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (02-06-2021) από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, με την συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και δικυκλιστών της ομάδας Δίας, στις οικίες τους στην περιοχή της Μενεμένης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δράστες.

Σε έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(1) ασύρματος πομποδέκτης συντονισμένος με την συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, (6) κινητά τηλέφωνα, (2) ανδρικά ρολόγια, των οποίων η νόμιμη κατοχή ερευνάται, (1) κλειδί οχήματος πασπαρτού και διάφορα αυτοσχέδια εργαλεία διάνοιξης οπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Πηγή: securitynews.gr