Αρχική Ελλάδα Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν περιοχές στον Λαγκαδά – Εγκλωβίστηκαν κάτοικοι σε σπίτια και οχήματα

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν περιοχές στον Λαγκαδά – Εγκλωβίστηκαν κάτοικοι σε σπίτια και οχήματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σοβαρότατα προβλήματα προκλήθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στο Δήμο Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, καθώς η  έντονη βροχόπτωση, άφησε για ακόμη μια φορά ανεξίτηλο το σημάδι της στην περιοχή.

Ειδικότερα, δεκάδες άτομα εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και οχήματα, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να επιχειρεί καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να απεγκλωβίσει ανθρώπους από αμάξια και σπίτια.

Μέχρι αυτήν την ώρα, 19 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από το Περιβολάκι, το Καβαλάρι, τα Λαγυνά και τις επαρχιακές οδούς από Λαδκαδά για Χρυσαυγή και Πέντε Βρύσες. Σε τουλάχιστον 80 περιπτώσεις η Πυροσβεστική έχει επέμβει για άντληση υδάτων.

Ο Δήμος Λαγκαδά, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως βρίσκεται «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας» και καλεί τους δημότες, εάν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί στους δρόμους, ειδικότερα κατά τη διέλευση των ιρλανδικών διαβάσεων, τις οποίες συνιστάται να αποφεύγουν.