Αρχική Ελλάδα Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ληστεία μετά από 2,5 χρόνια – Οι δράστες είχαν σηκώσει...

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ληστεία μετά από 2,5 χρόνια – Οι δράστες είχαν σηκώσει το χρηματοκιβώτιο επιχειρηματία με 800.000 ευρώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στα ίχνη των ληστών που είχαν αρπάξει 880.000 ευρώ από σπίτι επιχειρηματία στην Θεσσαλονίκη έφτασαν οι αστυνομικές Αρχές της πόλης μετά από 2,5 χρόνια.

Η ληστεία, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, έγινε τον Οκτώβριο του 2019 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Οι πέντε δράστες αφού μπήκαν μέσα στο σπίτι, έδεσαν τον ηλικιωμένο επιχειρηματία και τις δύο οικιακές βοηθούς, ξήλωσαν και αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 400. 000 ευρώ μετρητά, και λίρες και κοσμήματα αξίας 480.000 ευρώ.

Στη συνέχεια φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο σε ένα μαύρο τζιπ και εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δράστες αφού παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο, αφαίρεσαν την λεία τους και το πέταξαν σε ερημική περιοχή της Ευκαρπίας, όπου το βρήκε η αστυνομία.

Την περασμένη Πέμπτη έγιναν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις και συνελήφθη ένας Έλληνας και ένας Ουκρανός και στην κατοχή τους βρέθηκαν κοσμήματα από την ληστεία στο σπίτι του επιχειρηματία.

Ομολόγησαν τη συμμετοχή τους, και όπως είπαν το επιχειρησιακό αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο και μετά τη ληστεία το αποσυναρμολόγησαν και πούλησαν τα ανταλλακτικά του.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αναζητείται ο τρίτος συνεργός τους, ενώ δεν έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμη άτομα.