Αρχική Ελλάδα Θέση για τις αποκαλύψεις παίρνει για πρώτη φορά ο Ματθαιόπουλος

Θέση για τις αποκαλύψεις παίρνει για πρώτη φορά ο Ματθαιόπουλος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για το επίμαχο ηχητικό υλικό σχετικά με τους χειρισμούς για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προαναγγέλλει πως θα ζητήσει ο πρώην αρχηγός της πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, δίνοντας παράλληλα τη δική του εκδοχή για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος μιλάει για το περιεχόμενο των ηχητικών συνομιλιών, μέσω του δικηγόρου του, και διαψεύδει ότι παρενέβη προς τον πραγματογνώμονα καθώς και ότι δέχθηκε ο ίδιος άνωθεν εντολές, όπως καταγγέλλει ο πυραγός Δημήτρης Λιότσιος μέσα από ηχητικά αποσπάσματα που αποκάλυψε η «Καθημερινή της Κυριακής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καταθέσεις που έδωσε τον Μάρτιο του 2020 ο Δημήτρης Λιότσιος, υποστηρίζει ότι δέχτηκε πλήθος πιέσεων από τον τότε αρχηγό του Σώματος. Σε ότι αφορά τις «άνωθεν εντολές» ο κ. Λιότσιος διευκρινίζει ότι ο Βασίλης Ματθαιόπουλος εννοούσε την τότε υπουργό Ολγα Γεροβασίλη, εκτιμώντας ότι ο πρώην αρχηγός του Π.Σ. την «ενέπλεξε» προκειμένου να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για τους 102 νεκρούς.

Ολόκληρη η δήλωση του δικηγόρου του Βασίλη Ματθαιόπουλου, Διαμαντή Μπασαρά:

«Αναφορικώς με όσα εσχάτως έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο εντολέας μου διευκρινίζει ότι δεν δέχθηκε καμία παρέμβαση και ο ίδιος ουδέποτε παρενέβη στο έργο του διορισθέντος πραγματογνώμονα στην υπόθεση της πυρκαϊάς στο Μάτι. Αυτό, άλλωστε, προκύπτει και από τους ίδιους τους ισχυρισμούς του πραγματογνώμονα, που κατέθεσε ότι η δήθεν παρέμβαση έλαβε χώρα την 21-9-2018, χρόνο στον οποίο ήδη είχε ολοκληρώσει το πόρισμά του, που παρεδόθη μετά από δυο ημέρες στον Εισαγγελέα.

Για το επίμαχο ηχητικό υλικό και για τη διαρροή αυτού, που ακόμη δεν του έχει επισήμως γνωστοποιηθεί, αφενός θα ζητήσει να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη και αφετέρου θα ασκήσει τα δικαιώματά του.

Τέλος, ο εντολέας μου, δυο χρόνια μετά τα τραγικά συμβάντα στο Μάτι, εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη και, κυρίως, στις οικογένειες των θυμάτων από τη διαρροή του σχετικού προφανώς αποσπασματικού ηχητικού υλικού. Επί τριάντα τρία (33) έτη υπηρέτησε με αφοσίωση και αυταπάρνηση το Πυροσβεστικό Σώμα και στην συγκεκριμένη πυρκαϊά έπραξε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του ως τότε Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος».