Αρχική Παιδεία Θερίζει η γρίπη στα σχολεία – Κλειστά σχολεία σήμερα

Θερίζει η γρίπη στα σχολεία – Κλειστά σχολεία σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η γρίπη κρατά κλειστά τα σχολεία σήμερα Πέμπτη 29/1, σε πολλές περιοχές της περιφέρειας, της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και Αττικής. Και συγκεκριμένα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία σε: Θεσσαλονίκη (Εύοσμος, Αμπελόκηποι), Έβρο, Νευροκόπι, Λαγκαδά, Καρδίτσα, Πρέβεζα, Χαλκιδική, Αλεξάνδρεια, Πεντέλη κ.α.

Τι λέει μητέρα μικρού μαθητή που νόσησε από γρίπη Β

Η έξαρση της εποχικής γρίπης έχει οδηγήσει εκατοντάδες παιδιά στο κρεβάτι, με υψηλό πυρετό, βήχα και συμπτώματα από το αναπνευστικό. Ένα από αυτά και το παιδί της κας Κωνσταντίνας Παπαδάκη, από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων.

Δείτε την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας: Οδηγίες στα σχολεία για τη γρίπη
Όπως λέει στο iatropedia.gr, τόσο η ίδια όσο και το παιδί της που πηγαίνει στην 2η τάξη του Δημοτικού, έχουν νοσήσει από γρίπη τύπου Β. Στο ίδιο σχολείο υπάρχουν μάλιστα και ακόμη 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ η Διεύθυνση του σχολείου δεν λαμβάνει μέτρα, όπως αναφέρει η μητέρα:

“Στο σχολείο μας είναι πάνω από 6 κρούσματα της γρίπης τύπου Β. Ενώ κάναμε το τεστ, παίζουμε το χαλασμένο τηλέφωνο εδώ στο 6ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων. Και μάλιστα έχουν νοσήσει πολλά παιδιά και σε άλλες δύο τάξεις. Δεν πήγαν καθόλου τα παιδιά στο σχολείο. Ή είναι άρρωστα ή έχουν θορυβηθεί οι γονείς τους. Εγώ έχω το παιδάκι μου, που έκανα το τεστ και έχει βγει θετικό. Άλλη μια μαμά που είναι φίλη, επίσης θετικό. Κι είναι πολλά παιδιά με τα ίδια συμπτώματα, που δεν έχουν γίνει, όμως, οι κατάλληλες διαγνώσεις. Κι ενώ έχουμε ήδη ενημερώσει τον Διευθυντή, του στείλαμε και με e-mail με τις εξετάσεις, υπάρχει μια αδράνεια, μια απραξία και “δεν ξέρουμε” και “θα δούμε” κι “εγώ δεν είμαι ο αρμόδιος”. Ποιος είναι ο αρμόδιος τελικά; Το καλύτερο είναι και για την προστασία των υπόλοιπων παιδιών να γίνει διακοπή για λίγες μέρες στο σχολείο και να γίνει μια γενική απολύμανση”, αναφέρει η κα. Παπαδάκη.

Εξαντλήθηκαν τα αντιγριπικά και τα αντιιικά – Έξτρα αποθέματα επιστρατεύει το Υπουργείο Υγείας – 50 χιλιάδες επιπλέον εμβόλια και χιλιάδες Tamiflu
Η αυξημένη κινητοποίηση που υπήρξε φέτος από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες στο θέμα του αντιγριπικού εμβολιασμού, είχε ως αποτέλεσμα να εμβολιαστούν 1 εκατομμύριο περισσότεροι συμπολίτες μας σε σχέση με πέρυσι.

Παρ’ όλα αυτά οι ανάγκες σε αντιγριπικά εμβόλια αυξάνονται με αποτέλεσμα το Υπουργείο Υγείας να εφοδιάσει το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με 50.000 επιπλέον εμβόλια.