Αρχική Υπουργεία Θεοδωρικάκος: Το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου οι προσκλήσεις για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Θεοδωρικάκος: Το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου οι προσκλήσεις για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα βγουν στη δημοσιότητα οι προσκλήσεις για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπως ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη  σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα.

Οι δήμοι μέχρι το τέλος του χρόνου θα κάνουν τις προτάσεις τους για ένταξη έργων στο πρόγραμμα και ταυτόχρονα θα «τρέχουν» οι πρώτες αποφάσεις προκειμένου, σύμφωνα με τον υπουργό, να μη χαθεί καθόλου χρόνος.

Επίσης ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα ενισχυθεί με το ποσό των 7.000.000 ευρώ για να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες, καθώς και ότι θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο αναβάθμισης των στάβλων Παπάφη, ενώ η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου θα αποκτήσει το πολύ σε έναν μήνα 15 νέα απορριμματοφόρα και θα διατεθούν και τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Για εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Θεοδωρικάκο και την κυβέρνηση, μίλησε ο κ. Ζέρβας και είπε ότι τα ζήτημα είναι να πάει η Θεσσαλονίκη μπροστά, στην επόμενη μέρα.

Σε άμεση προτεραιότητα είναι η άμβλυνση των προβλημάτων λόγω του κορονοϊού, τόνισε ο δήμαρχος, χαρακτήρισε «γενναιόδωρη» και «εξαιρετικά σημαντική» τη συμβολή για την επίλυση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου προς ιδιώτες και παρατήρησε πως περίπου 7.000.000 ευρώ θα «πέσουν» στην αγορά με την εξόφλησή τους.

Ο κ. Ζέρβας είπε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ήδη έτοιμος σε δύο τομείς για να καταθέσει προτάσεις έργων για ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».