Αρχική Υπουργεία Θεοδωρικάκος προς τους αιρετούς Λέσβου: Όχι στείρες αρνήσεις αλλά προτάσεις για τόπους...

Θεοδωρικάκος προς τους αιρετούς Λέσβου: Όχι στείρες αρνήσεις αλλά προτάσεις για τόπους υποδοχής μεταναστών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επίθεση στους αυτοδιοικητικούς αιρετούς της Λέσβου από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος τους  κατηγορεί ότι αρνούνται με στείρο και άγονο τρόπο, όλες τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από την πλευρά της πολιτείας για να βρεθεί λύση για τη Μόρια.

Ο κ. Θεοδωρικάκος με δήλωσή του τους καλεί να αναλάβουν την ευθύνη τους και να βοηθήσουν ουσιαστικά και αποφασιστικά στην εξεύρεση λύσης προτείνοντας τόπους άμεσης υποδοχής των μεταναστών .

«Δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε ούτε την υγειονομική προστασία των πολιτών και προφανώς ούτε την εθνική μας ασφάλεια.

Σε αυτές τις συνθήκες που βρισκόμαστε, οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε απολύτως ενωμένοι», καταλήγει ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αναλυτικά η  δήλωση:

«Μετά τη χθεσινή άκαρπη σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Μυτιλήνη με τους Δημάρχους και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας, τους απευθύνω κάλεσμα ευθύνης, ώστε να βοηθήσουν ουσιαστικά και αποφασιστικά στην εξεύρεση λύσης αμέσως. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Και η Αυτοδιοίκηση στο νησί έχει χρέος να προτείνει τόπους άμεσης υποδοχής των μεταναστών που είναι στους δρόμους, με όρους απόλυτης ασφάλειας για τους κατοίκους του νησιού και τους μετανάστες, και ταυτόχρονα να μην αρνείται με στείρο και άγονο τρόπο, όλες τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από την πλευρά της πολιτείας.

Δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε ούτε την υγειονομική προστασία των πολιτών και προφανώς ούτε την εθνική μας ασφάλεια.

Σε αυτές τις συνθήκες που βρισκόμαστε, οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε απολύτως ενωμένοι».

Γραφείο Τύπου ΥΠΕΣ, Βασ. Σοφίας 15 – Τηλ.: 213 131 3587 – 213 131 3581