Αρχική Υπουργεία Θεοδωρικάκος: Δεν βλέπω εκλογές το φθινόπωρο

Θεοδωρικάκος: Δεν βλέπω εκλογές το φθινόπωρο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τις θετικές για τη ΝΔ δημοσκοπήσεις αλλά και τα σενάρια εκλογών από το φθινόπωρο, σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Δεν βλέπω κάτι τέτοιο», απάντησε στο ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση για εκλογές το φθινόπωρο, προσθέτοντας ότι είναι λογικό να μην ξέρει κάτι τέτοιο και πως επανειλημμένως ο  πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει το θέμα και «άρα δεν υπάρχει λόγος να πει κάποιος κάτι παραπάνω».

Μιλώντας για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία «του μέτρου και της λογικής» και πως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν μια θετική πολιτική για τη χώρα «η οποία νοιάζεται για το σύνολο της κοινωνίας και διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα».

«Πιστεύω ότι όπως υπάρχει θετικό κλίμα τώρα, θα υπάρχει για ολόκληρη την τετραετία», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και εξήγησε ότι η εκτίμησή του αυτή προκύπτει από το ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν ένα σχέδιο συνεκτικό για την οικονομία και το κράτος.

«Υπάρχει ένα συνεκτικό σχέδιο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και για την οικονομία και για το κράτος. το όποιο είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το φέρουμε εις πέρας και να κριθούμε στο τέλος της τετραετίας θετικά από τον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την ψηφιοποίηση υπηρεσιών του δημοσίου, ανέφερε πως ήδη από σήμερα οι πολίτες θα αρχίσουν να εισπράττουν τα οφέλη, καθώς όπως είπε με ένα κλικ στο gov.gr μπορούν ήδη να λάβουν πράξεις ληξιαρχικού και δημοτολογικού χαρακτήρα που έχουν σχέση με τα πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και την ιθαγένεια.

Ο υπουργός Εσωτερικών, είπε επίσης πως μέσα στον Ιούνιο θα ενταχθούν το σύνολο των υπόλοιπων δημοφιλών ληξιαρχικών και δημοτολογικών πράξεων που αφορούν πιστοποιητικά γάμου, συμφώνου συμβίωσης και πιστοποιητικά θανάτου.

Στο ερώτημα για τυχόν μείωση σε πλεονάζων προσωπικό του δημοσίου, απάντησε ότι ήδη έχει μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και πως αυτό που έχει σημασία είναι να γίνεται καλή διαχείριση και αξιολόγηση του προσωπικού.

«Το κράτος πρέπει να είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό και αν κάποιες θέσεις δεν έχει νόημα να υπάρχουν, οι εργαζόμενοι μπορούν να μεταφερθούν σε θέσεις όπου υπάρχει έλλειψη και να δουλέψουν κανονικά», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.