Αρχική Υπουργεία Θεοδωρικάκος: Δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών- Να σταματήσει τα ψέματα ο ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδωρικάκος: Δεν θα γίνουν μειώσεις μισθών- Να σταματήσει τα ψέματα ο ΣΥΡΙΖΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για μειώσεις μισθών ή συντάξεων, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6». Υποστήριξε μάλιστα ότι αυτές οι φήμες διακινούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κάλεσε «να κάνει αντιπολίτευση στηριζόμενος σε αλήθειες και όχι σε ψέματα».

«Η πολιτική με ψέματα θα έπρεπε να έχει σταματήσει ύστερα από τις οδυνηρές εμπειρίες που έζησε η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά αυτοί δεν σταματούν», συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τα τραπεζοκαθίσματα, είπε ότι είναι μια διάταξη η οποία κατατίθεται σήμερα. «Στοχεύει στη στήριξη των θέσεων εργασίας, γιατί δίνει τη δυνατότητα στους καταστηματάρχες να αξιοποιήσουν το διπλάσιο χώρο για τραπεζοκαθίσματα και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν, δίνεται η δυνατότητα στις οικονομικές επιτροπές των δήμων να μειώσουν έως και 50% τα δημοτικά τέλη», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ερωτηθείς για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία», διευκρίνισε ότι το υ πηρεσιακό έγγραφο που ζητεί από τα ληξιαρχεία να δηλώσουν ποια μυστήρια τελέστηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας αποτελεί έρευνα χαμηλόβαθμου υπαλλήλου του υπουργείου Εσωτερικών και εστάλη εν αγνοία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.Όπως ανέφερε, αν το υπουργείο Εσωτερικών ενδιαφερόταν να αντλήσει πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα, θα το έκανε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Μητρώου Πολιτών και δεν θα χρειαζόταν να στείλει ένα έγγραφο ένας υπάλληλος για να το μάθει.

Σχετικά με το νόημα του εγγράφου που αναφέρεται στην περίοδο της καραντίνας όπου απαγορευόταν η τέλεση μυστηρίων, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι δεν είχε κανένα νόημα. «Θέλω να θυμίσω ότι η απαγόρευση τέλεσης των μυστηρίων αφορούσε τους πάντες. Δεν αφορούσε [μόνον] τη συντριπτική πλειοψηφία που είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι, αλλά και όσους ανήκουν σε άλλα χριστιανικά δόγματα και σε όσους είναι μουσουλμάνοι. Επίσης υπήρξαν διάφορες καταγγελίες ότι άλλα δόγματα, όχι χριστιανοί ορθόδοξοι, είχαν τελέσει τέτοια μυστήρια. Παρ’ όλα αυτά, το θέμα δεν ήταν στο ενδιαφέρον του υπουργείου Εσωτερικών», ξεκαθάρισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ