Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Θεμιστοκλέους: Πιθανή η τρίτη δόση εμβολίου για κατηγορίες πολιτών

Για την αύξηση των ραντεβού στους εμβολιασμούς, για τις έντονες διαδηλώσεις των αντιεμβολιαστών, για το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας του εμβολίου αλλά και για την πορεία της πανδημίας μίλησε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σχετικά με τις διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών το απόγευμα της Τετάρτης, 14 Ιουλίου, ο κ. Θεμιστοκλέους σχολίασε:

«Σε δημοκρατία είμαστε, έχει δικαίωμα ο καθένας τηρώντας τα μέτρα, είναι βέβαιον άλλες χώρες έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα με το αντιεμβολιαστικό κίνημα» ενώ, για τους λόγους που οι πολίτες μπορεί να διστάζουν να κλείσουν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό, υπογράμμισε ότι «διάφοροι λόγοι συμβάλλουν στη διστακτικότητα. Βλέπουμε νέα ραντεβού να μπαίνουν στο σύστημα. Έχει αυξηθεί το ποσοστό για νέα ραντεβού. Διαθέσιμα ραντεβού υπάρχουν. Στόχος μας είναι να καλύπτονται τα ραντεβού. Τις τελευταίες μέρες έχουν κλειστεί 500.000 νέα ραντεβού».

Τι είπε ο Θεμιστοκλέους για το ενδεχόμενο οριζόντιου υποχρεωτικού εμβολιασμού

Για την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, ο Γ.Γ. πρωτοβάθμιας υγείας σχολίασε, «Είμαι σίγουρος ότι θα αποδώσει το μέτρο στις δομές και στα νοσοκομεία. Είναι στο τραπέζι του διαλόγου η υποχρεωτικότητα και άλλων κατηγοριών εργαζομένων».

Ο κ. Θεμιστοκλέους απέκλεισε το ενδεχόμενο, σε περίπτωση κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων, να πάμε σε οριζόντιο υποχρεωτικό εμβολιασμό, εξηγώντας ότι «αυτή τη στιγμή είναι εμφανές ότι ο εμβολιασμός προστατεύει. Είναι δεδομένο δεν θα πάμε σε οριζόντιο lockdown και σε οριζόντιο υποχρεωτικό εμβολιασμό» ενώ, για τον εμβολιασμό των παιδιών από 12 ετών και πάνω, είπε ότι αναμένεται η σύσταση της επιτροπής.

«Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη, ο εμβολιασμός προστατεύει», τόνισε, και υπογράμμισε ότι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών που νοσούν, είναι «εξαιρετικά μικρό».

«Από τη στιγμή που ο εμβολιασμένος δεν νοσεί, δεν μεταδίδει», εξήγησε.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς των παιδιών κάτω των 12 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για κάτι τέτοιο ενώ, ενημέρωσε, σε κάποιες κατηγορίες πολιτών υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου.

Διαβάστε ακόμη:

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Ενημερωτικό Δελτίο

ΝΔ Sneakers: Ποιος είναι ο 20χρονος Γιάννης Λουλούδης που τα κατασκεύασε

Τα νέα sneakers που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok έχουν το σήμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο δημιουργός τους είναι ο Γιάννης...

Κεχαγιά: Όλες οι προτάσεις στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένες

«Όλες οι προτάσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το οποίο επικαιροποιείται συνεχώς είναι κοστολογημένες και ήδη έχουν δοθεί απαντήσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος...

Ξεκινάει σήμερα το debate των πέντε υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν

Το «Eurovision Debate» των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, ξεκινά σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου στις 4 ώρα Ελλάδας στην αίθουσα της Ολομέλειας του...

Μαρινάκης: Οι άνεργοι στην Ελλάδα για πρώτη φορά κάτω από τις 900.000

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το 2011, οι άνεργοι στην χώρα μας είναι κάτω από τις 900.000 ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκινώντας...