Αρχική Πολιτική Θα πάμε σε πρόωρες εκλογές; Η απάντηση που έδωσε ο Κ. Μητσοτάκης

Θα πάμε σε πρόωρες εκλογές; Η απάντηση που έδωσε ο Κ. Μητσοτάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν έχω καμία πρόθεση να οδηγήσω τη χώρα σε πρόωρες εκλογές» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχωρώντας συνέντευξη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τη συμπρωτεύουσα στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Δεν σκέφτηκα ποτέ να κάνω πρόωρες εκλογές. Δεν θα είχα να κερδίσω τίποτα με μία ισχυρή αυτοδυναμία. Θα ήταν μία πράξη πολιτικού τακτικισμού» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας, ότι «Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία. Προσβλέπω σε νίκη στις επόμενες εκλογές και θέλω να σχεδιάσουμε το μέλλον της πατρίδας μας σε βάθος δεκαετίας. Έχω μπερδευτεί με το τι ακριβώς ζητά ο κ. Τσίπρας, λέει ότι θα γίνουν εκλογές, αλλά ταυτόχρονα δεν τις ζητάει. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα».

Παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά στον πρόσφατο ανασχηματισμό λέγοντας πως ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης έμεινε αμετάβλητος γιατί είναι ικανοποιημένος. «Έκανα μία κίνηση με δύο χαρακτηριστικά. Πρώτον, στο αντικείμενο της Πολιτικής Προστασίας δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο και θεώρησα ότι θα ήταν ευκαιρία να προτείνω το εν λόγω υπουργείο σε έναν άνθρωπο που είχε αυτές τις επιχειρησιακές ικανότητες», είπε αναφερόμενος στον Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Τη συνέχεια την γνωρίζετε. Ο κ. Στυλιανίδης που επιλέξαμε, έχει τεράστια εμπειρία στον τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Τόνισε δε πως «έχω εξαντλήσει την διάθεσή μου να είμαι συναινετικός με χώρους και ανθρώπους που δεν έχουν καμία διάθεση για συναίνεση».

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί αν στις επόμενες εκλογές η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία απάντησε: «Θα διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία και στην πρώτη κάλπη. Αν δεν την πετύχουμε η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές. Η απλή αναλογική δεν επιτρέπει ουσιαστικά το σχηματισμό κυβέρνησης παρά μόνο με συνεργασία πρώτου με δεύτερου κόμματος κάτι το οποίο αποκλείω κατηγορηματικά».