Τρίτη, Αύγουστος 9, 2022
Αρχική Παιδεία Θα παίρνουν απουσίες οι μαθητές που αρνούνται να φορέσουν μάσκα

Θα παίρνουν απουσίες οι μαθητές που αρνούνται να φορέσουν μάσκα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ότι κανείς δεν πρόκειται να μπει στα σχολεία, δίχως μάσκα, ανέφερε σε δηλώσεις της στο Mega η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Όποιος δεν φορά μάσκα δεν θα συμμετέχει στις δραστηριότητες του σχολείου» ανέφερε μιλώντας στο Mega η Νίκη Κεραμέως ενώ ερωτώμενη σχετικά ξεκαθάρισε πως οι μαθητές που αρνούνται να φορέσουν μάσκα και δεν γίνονται δεκτοί στο σχολείο θα παίρνουν απουσίες.

Αναφερόμενη στην χρήση της μάσκας στις σχολικές μονάδες, η κ. Κεραμέως τόνισε πως αποτελεί «εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο και ασπίδα που προστατεύσει τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους γύρω μας».

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι κανένας δε θα γίνεται δεκτός στο σχολείο χωρίς μάσκα, είτε πρόκειται για μαθητές είτε για εκπαιδευτικούς.

«Στο σχολείο πρέπει να φορούν όλοι μάσκα. Αν κάποιος δε φοράει μάσκα, δεν μπορεί να συμμετέχει στις δραστηριότητες του σχολείου».

Υποχρεωτική από τεσσάρων ετών η μάσκα

Σχετικά με το ποιοι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι από τις μικρές ηλικίες, από 4 ετών και από το προνήπιο, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Τόνισε μάλιστα ότι έχει αποδειχθεί ότι τα πολύ μικρά παιδιά είναι πιο προσαρμοστικά.

«Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση για τη σωστή χρήση της μάσκας».

Προέτρεψε δε για τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο, προκειμένου να μην περνούν πολλές ώρες με τις πιο ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

ΠΗΓΗ: megatv.com