Αρχική Πολιτική Θ. Σκυλακάκης: Σήμερα υπογράφεται η ΚΥΑ για τα voucher των tablet των...

Θ. Σκυλακάκης: Σήμερα υπογράφεται η ΚΥΑ για τα voucher των tablet των μαθητών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στα οικονομικά μέτρα τόνωσης της οικονομίας, τα οποία ανακοίνωσε χθες το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εν συνεχεία εξειδίκευσε το οικονομικό επιτελείο, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα δήλωσε πως «μισθοί, φως, νερό, τηλέφωνο και άλλες μικροδαπάνες» καλύπτονται ως πάγιες δαπάνες των κλειστών επιχειρήσεων που έχουν υπαλλήλους με τη μορφή πιστωτικού, εξηγώντας ότι θα καλυφθούν επίσης μελλοντικές ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές» για όταν ανοίξει η επιχείρηση. Οι δικαιούχοι υπολογίζονται μεταξύ 30.000 και 50.000 επιχειρήσεων, είπε.

Σχετικά με το επίδομα των 534 ευρώ ο κ. Σκυλακάκης επεσήμανε ότι τα 534 ευρώ είναι αφορολόγητα, συμπληρώνοντας ότι πιθανόν ο δικαιούχος τους «να έχει και μία επιστροφή, γιατί οι μήνες πριν την πανδημία είχε κανονική παρακράτηση». Ανακοίνωσε επιπλέον ότι, «τα 534 θα περιλαμβάνεται στα τεκμήρια».

Για τα πιο χαμηλά εισοδήματα είπε πως έχει πάρει παρατάσεις το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και γίνεται «προσπάθεια να καλύψουμε αυτό τον κόσμο». «Υπάρχουν κάποιες θέσεις εργασίας, δεν είναι τελείως κλειστή η αγορά», συμπλήρωσε αναφερόμενος σε θέσεις logistics και μεταφορέων.

Τέλος, ο κ. Σκυλακάκης αποκάλυψε πως σήμερα υπογράφεται η ΚΥΑ για τα voucher των tablet των μαθητών, χωρίς όμως να μπορεί να πει το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα. Ενώ, για το χρόνο διανομής τους παρέπεμψε στην Υπουργό Παιδείας.