Αρχική Ασφάλιση Θ.Φωτίου: Τι είπε για επίδομα στέγασης και οικογενειακά επιδόματα (video)

Θ.Φωτίου: Τι είπε για επίδομα στέγασης και οικογενειακά επιδόματα (video)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για τα όσα συμφωνήθηκαν και θα εφαρμοστούν στο πεδίο των επιδομάτων μίλησε η Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

 

Για το θέμα των επιδομάτων ανέφερε ότι η πραγματικότητα έχει αποδείξει ότι δεν έχουν κοπεί και αναφορικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, είπε ότι συμφωνήθηκε η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος του «φακέλου αναπηρίας», η οποία θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, καθώς και η αρχιτεκτονική του επιδόματος δανείου.

Σχετικά με το επίδομα στέγασης (ενοικίου και δανείου για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες αντίστοιχα) είπε ως θα φτάνει μέχρι τα 210 ευρώ και στην περίπτωση του ενοικιαστή θα δίνεται στον ίδιο, αφού έχει καταθέσει συμβολαιακή πράξη στην Εφορία και θα υπολογίζεται βάσει του τεκμαρτού εισοδήματος. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω κατάλληλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Αναφορικά με τον αριθμό των δικαιούχων, υπογράμμισε ότι πρόκειται για 1.300.000 νοικοκυριά και θα παρέχεται για την πρώτη τους κατοικία, ενώ επισήμανε πως δεν πρόκειται για κάποιο αντίμετρο.

Τέλος, σχετικά μη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος, είπε πως θα ανοίξει το Α21 στις 25 Μαΐου και η πρώτη δόση υπολογίζεται ότι θα καταβληθεί στις 25 Ιουλίου.