Αρχική Δήμοι Τετράμηνη παράταση για 33.333 εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία

Τετράμηνη παράταση για 33.333 εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για τέσσερις μήνες παρατείνονται οι συμβάσεις 33.333 εργαζομένων σε δήμους και περιφέρειες μέσω του α΄ κύκλου του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που έληξε στις 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Εργασίας Κώστα Μπάρκα, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του, την Παρασκευή  στη Βουλή, όπου συζητείται η σχετική τροπολογία η παράταση θα είναι τετράμηνη αντί δίμηνη, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Και αυτό πρώτον, για να μην υπάρχουν κενά μεταξύ του α΄ και του β΄ Κύκλου του προγράμματος,  ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει να υλοποιείται τον Οκτώβριο. Και δεύτερον, για να συμπέσει με την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών.

Όπως είπε ο κ. Μπάρκας, η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη για δύο λόγους.

Πρώτον, διότι 299 ΟΤΑ απέστειλαν υπόμνημα με αίτημα να μη διακοπεί το πρόγραμμα και δεύτερον, διότι δεν πρέπει να μείνουν χρονικά κενά – και μάλιστα τη θερινή περίοδο.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη – κατ΄ εξαίρεση – παράταση έχει δοθεί ήδη σε άλλα δύο προγράμματα κοινωφελούς εργασίας,  των προσφυγικών ροών και της αντιπυρικής προστασίας.

Επίσης ο κ. Μπάρκας διευκρίνισε ότι οι συμβάσεις του προσωπικού που απασχολείται στην καθαριότητα των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, θα παραταθούν έως 30 Σεπτεμβρίου.