Αρχική Δήμοι Τέρμα το ξυστό για το πάρκινγκ στην Αθήνα – Τώρα πληρώνεις μέσω...

Τέρμα το ξυστό για το πάρκινγκ στην Αθήνα – Τώρα πληρώνεις μέσω κινητού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσίασε το myAthensPass, την πλέον καινοτόμα εφαρμογή όπου πληρώνεις για όσο χρόνο θέλεις τη θέση σου για πάρκινγκ, μέσω του κινητού.

Η διαδικασία είναι απλή με 5 βήματα.

  • Κατεβάζουμε από όποιο store έχουμε στο κινητό μας το myAthensPass και κάνουμε την εγκατάσταση.
  • Ακολουθώντας τις οδηγίες δημιουργούμε το προφίλ μας, με ένα μέιλ και τους κωδικούς μας.
  • Έχουμε τρεις τρόπους πληρωμής. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε credit, πιστωτική, debit, χρεωστική, ή σε prepaid κάρτα, προπληρωμένη.
  • Μέσω της εφαρμογής αγοράζουμε τον επιθυμητό χρόνο στάθμευσης που θέλουμε.
  • Ενεργοποιούμε ως εξής, γράφουμε τον αριθμό της πινακίδας του οχήματος, το κινητό εντοπίζει την ακριβή μας θέση στο δρόμο και είμαστε έτοιμοι.

Ως ένα μεγάλο βήμα στην ελεγχόμενη στάθμευση την ψηφιακή εποχή που ζούμε, χαρακτήρισε την εφαρμογή ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Μια εφαρμογή στην υπηρεσία του πολίτη, όπου αγοράζει χρόνο και τον χρησιμοποιεί όπως εκείνος επιθυμεί» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, ο οποίος μαζί με τη Δημοτική Αστυνομία ενεργοποίησαν την εφαρμογή και έκαναν τον πρώτο έλεγχο μπροστά σε κάμερες και δημοσιογράφους το πρωί της Δευτέρας.

Ο Δημοτικός Αστυνομικός πλέον τσεκάρει μέσω PDA την πινακίδα του αυτοκινήτου και βρίσκει ακριβώς την ώρα που λήγει η πληρωμή.

Παράλληλα, όποιος επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις κάρτες ελεγχόμενης στάθμευση, οι οποίες και θα είναι σε ισχύ, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Για την εξυπηρέτηση του κοινού, το μέτρο της Ελεγχόμενης Στάθμευσης επεκτείνεται άμεσα και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως Μακρυγιάννη, Μετς, στους δρόμους γύρω από το Α’ Νεκροταφείο, τα Ιλίσια, γύρω από το Caravel και το νοσοκομείο Συγγρού.

Αυτή τη στιγμή πάνω από 10.000 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης παρέχονται στους πολίτες. Από αυτές, οι 3.463 αφορούν στους επισκέπτες, οι 5.777 είναι οι «μπλε» γραμμές για τους μόνιμους κατοίκους και 1.604 για τις μηχανές.

Το μέτρο εφαρμόζεται σταδιακά σε περιοχές εδω και ένα χρόνο και πλέον σε όλη την Αθήνα από σήμερα. Και επειδή ένα μυαλό είναι αυτό. Το κινητό, μέσω push notification, μας ενημερώνει 10’ πριν λήξει ο χρόνος μας.