Αρχική Υγεία Θεσσαλονίκη: Τεράστιες ουρές πολιτών για τεστ του ΕΟΔΥ στο Ιπποκράτειο

Θεσσαλονίκη: Τεράστιες ουρές πολιτών για τεστ του ΕΟΔΥ στο Ιπποκράτειο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν σήμερα στον προαύλιο χώρο του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης rapid tests σε ασυμπτωματικούς πολίτες.

Ταυτόχρονα, έχουν τοποθετηθεί σκηνές, προκειμένου να διενεργούνται τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, ώστε να μη χρειάζεται οι πολίτες να εισέρχονται μέσα στους χώρους του νοσοκομείου, με κίνδυνο την ενδονοσοκομειακή διασπορά από ήδη μολυσμένους ασθενείς.Παράλληλα, οι σκηνές έχουν τοποθετηθεί, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Να σημειωθεί ότι, η εφημερία του Ιπποκράτειου προς το παρόν διεξάγεται κανονικά και επισημαίνεται ότι σήμερα επικουρεί την εφημερία της πόλης και το Διαβαλκανικό.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας «καταρρέει»

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για τα «οξυμένα προβλήματα» των ειδικευομένων και εξειδικευόμενων γιατρών, για την υποστελέχωση των νοσοκομείων, τονίζοντας πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας «καταρρέει».

Νωρίτερα η πρόεδρος Ένωσης Ιατρών νοσοκομείων Θεσσαλονίκης τόνισε πως στα νοσοκομεία παρατηρούνται ελλείψεις ειδικευομένων σε ορισμένα τμήματα, ενώ και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ΑΧΕΠΑ κατήγγειλε ότι «όλες οι περιβόητες εξαγγελίες για προσλήψεις δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα».