Αρχική Ελλάδα Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας – Όλα όσα αλλάζουν από σήμερα

Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας – Όλα όσα αλλάζουν από σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Από σήμερα Δευτέρα 28 Ιουνίου έρχεται νέα χαλάρωση των περιορισμών που είχαν τεθεί για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροωνοϊού στην χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, τα νέα βήματα ελευθερίας που θα έχουμε από αύριο θα είναι τα εξής:

• Αίρεται το μέτρο του περιορισμού στην νυχτερινή κυκλοφορία

• Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και αθλούμενοι από τη διενέργεια self test κάθε εβδομάδα 15 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

• Αυξάνεται στην εστίαση το ανώτατο όριο και ορίζεται στα έως 10 άτομα ανά τραπέζι.

• Για τους εξωτερικούς χώρους δεξιώσεων επιτρέπεται η παρουσία έως 300 ατόμων και με πλήρη εφαρμογή των υφιστάμενων πρωτοκόλλων.

• Στις οργανωμένες παραλίες ο μέγιστος αριθμός είναι 120 ανά χίλια τ.μ. επιφάνειας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Παράλληλα, την Δευτέρα το πρωί είναι προγραμματισμένο να γίνει μια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα πάρουν μέρος πολλά κυβερνητικά στελέχη αλλά και οι υπουργοί οι οποίοι θα κληθούν να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους και να κάνουν τα σχετικά πρωτόκολλα για την εφαρμογή τους. Μάλιστα, αν κλειδώσουν οι λεπτομέρειες που απομένουν δεν είναι απίθανο να έχουμε και αύριο τις ανακοινώσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και στην συνέχεια τις εξειδικεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ τα λεγόμενα προνόμια για εμβολιασμένους, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο.

Η άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους θα ξεκινήσει από covid free χώρους – ανοιχτούς ψυχαγωγίας αθλητισμού και κλειστούς της εστίασης και η είσοδος θα γίνεται χωρίς μέτρα – μάσκες και περιορισμό πληρότητας, με απλώς την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Εξαιρούνται δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα, τράπεζες και Μέσα Μεταφοράς όπου δεν θα υπάρχει διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη.

Στόχος όπως αναφέρουν κυβερνητικές πήγες είναι από τον Σεπτέμβριο η κοινωνία να μην χρειαστεί να μπει ξανά σε ένα νέο lockdown διότι πλέον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα σε όλους γεγονός που δίνει την δυνατότητα στην χώρα να ανταπεξέλθει στην πανδημία.