Αρχική Οικονομία Τέλος Απριλίου έρχονται οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Τέλος Απριλίου έρχονται οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Αυξήσεις για το 60% των περιοχών, μειώσεις στο 23% ενώ για το 17% των περιοχών οι τιμές να παραμείνουν αμετάβλητες είναι η πρόταση των εκτιμητών ακινήτων  στους οποίους ανέθεσε το υπουργείο Οικονομικών να εισηγηθούν τις νέες τιμές ζώνης.

Οι εισηγήσεις αυτές δεν γίνονται αποδεκτές στο σύνολο τους και για αυτό ειδική δευτεροβάθμια επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών έχει αναλάβει να οριστικοποιήσει τις φορολογητέες αξίες.

Έτσι, η επταμελής επιτροπή θα προχωρήσει αρχικά στον προσδιορισμό της «βέλτιστης εκτίμησης» αναφορικά με τις εκτιμήσεις των πιστοποιημένων εκτιμητών, οι οποίες έχουν υποβληθεί στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.

Εν συνεχεία θα προχωρήσει στη διατύπωση της τελικής εισήγησης τιμών ζωνών προς την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας για τις τιμές που δεν θα παραπεμφθούν στην τριμελή δευτεροβάθμια επιτροπή.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου έχει δηλώσει ότι ο μεγαλύτερος όγκος των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος Απριλίου.