Αρχική Οικονομία Τέλη κυκλοφορία με τον… μήνα

Τέλη κυκλοφορία με τον… μήνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με νομοθετική διάταξη που κατατέθηκε χτες στην Βουλή, παρέχεται η δυνατότητα σε χιλιάδες φορολογούμενους που έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους, καταθέτοντας στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. τις πινακίδες κυκλοφορίας, να τα επανακυκλοφορήσουν εντός του 2017.

Ωστόσο, τα ποσά που θα πρέπει καταβάλουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων για να παρουν πισω τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους για ένα μήνα, για ένα τρίμηνο ή έως το τέλος του έτους, θα έχουν και πρόστιμο το οποίο κυμαίνεται από 1/12 έως 2/12 επί των ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την διάταξή, αν κάποιος θέλει να πραγματοποιήσει άρση ακινησίας για μόλις ένα μήνα θα καταβάλει Τέλη Κυκλοφορίας που αναλογούν στα 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Για τους τρεις μήνες η καταβολή ανέρχεται σε 4/12 των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας, ενώ για όσους πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας για 6 μήνες θα καταβάλλουν τα 8/12 των ετήσιων Τελών. Αίσθηση προκαλεί, ότι, έστω και θεωρητικά, σε περίπτωση που κάποιος κάνει άρση ακινησίας για 11 μήνες θα πληρώσει τα 13/12 των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας!

Επίσης, όσοι πραγματοποιούν άρση ακινησίας έστω και για ένα μήνα θα επιβαρυνθούν από τα αναλογικά τεκμήρια αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης.

Για παράδειγμα, όποιοι θέλουν να άρουν την ακινησία και να επανακυκλοφορήσουν τα οχήματά τους μόνο για ένα μήνα μέσα στο 2017 θα κληθούν να καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε 2 μήνες! Όσοι θελήσουν να επανακυκλοφορήσουν τα οχήματά τους για 3 μήνες μέσα στο τρέχον έτος θα κληθούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε 4 μήνες, ενώ όσοι προτιμήσουν να κινήσουν τα οχήματά τους για το υπόλοιπο διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη που αναλογούν στο διάστημα αυτό προσαυξημένα κατά τα 2/12 των ετησίων τελών κυκλοφορίας!