Αρχική Ελλάδα ΤΑΞΙ: Αυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας

ΤΑΞΙ: Αυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι επαγγελματίες των ΤΑΞΙ προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης σε κινητοποίηση στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, πραγματοποιώντας πορεία με τα οχήματά τους.

Με αφετηρία την Λεωφόρο Αθηνών κινήθηκαν μέσω της πλατείας Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Οι Επιτροπές Αγώνα στην σχετική ανακοίνωση τονίζουν ότι «αγωνιζόμαστε κόντρα στην πολιτική που μας αφανίζει ενώ διαθέτει δεκάδες εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους … Οι εισπράξεις μας πενιχρές έως μηδαμινές, είναι αδύνατον να καλύψουν τις ανάγκες του αυτοκινήτου και των οικογενειών μας. Η κυβέρνηση 10 μήνες τώρα μας κοροϊδεύει. Έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας εδώ και καιρό. Καταντάει κοροϊδία η επιστρεπτέα αφού είναι δάνεια και το παίρνει μόνο το 40% των συναδέλφων».

Στρέφονται μάλιστα κατά της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας ΠΟΕΙΑΤΑ – ΣΑΤΑ που «έχει πάρει τη θέση της κυβέρνησης, κάνοντας πλάτες στην κυβερνητική κοροϊδία. Στα λόγια και στα χαρτιά φαίνεται να διεκδικεί, αλλά μέχρι εκεί, στην ουσία τίποτα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε να ελπίζουμε τίποτα απ’ αυτή τη στάση κυβέρνησης – πλειοψηφίας ΠΟΕΙΑΤΑ – ΣΑΤΑ».

Αναλυτικά τα αιτήματα τους:

Άμεση ένταξη όλων των ταξιτζήδων στο επίδομα ειδικού σκοπού 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.

Διαγραφή τμήματος των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα έκτακτα μέτρα, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές μας εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας.

Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους ταξιτζήδες.

Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.

Να μειωθεί το κόστος του πετρελαίου κίνησης, μειώνοντας τους φόρους που επιβάλλονται στην τιμή του, όπως στους εφοπλιστές.

Επιδότηση στην αντικατάσταση του οχήματος και του ταξιμέτρου με χρήματα από το ΕΣΠΑ αφού άμεσα το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκινήτων πρέπει να αντικατασταθεί.

Τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Παράλληλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ.

Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.