Αρχική Παρασκήνιο Τασούλας: Γνωρίζω τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά…

Τασούλας: Γνωρίζω τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το πρόσωπο που θα προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα βρεθεί στο επίκεντρο των συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς, αύριο Παρασκευή. Αν και επισήμως αντικείμενο των επαφών είναι η ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ταξιδιού στις ΗΠΑ και οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ο εκλογικός νόμος και το πρόσωπο που θα προτείνει ο πρωθυπουργός θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

“Πιστεύω ότι θα έχει ευρύτερη πλειοψηφία”, ήταν η απάντηση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θεωρεί πως θα χρειαστούν πολλές ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Τασούλας που πέρασε τις ημέρες των Χριστουγέννων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, άφησε να εννοηθεί ότι γνωρίζει το πρόσωπο που θα προταθεί αν και επιχείρησε με χιούμορ να αποφύγει τις ερωτήσεις.

“Ναι, (σ.σ. γνωρίζω ποιος/α θα προταθεί) αλλά το ενδιαφέρον που θα έπρεπε να με ρωτήσετε είναι από πού το ξέρω γιατί μπορεί να έχω ρωτήσω μέντιουμ…”, ανέφερε, ενώ στο ερώτημα εάν θα είναι άνδρας ή γυναίκα, είπε πως “δεν κάνω υπερηχογράφημα…”.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, έκανε πάντως, γνωστό, ότι η ανακοίνωση του ονόματος που θα προτείνει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου και πως καταληκτική ημερομηνία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, έναν ακριβώς μήνα πριν την ημερομηνία εκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου το 2015. Ανέφερε μάλιστα, πως οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής έχουν ξεκινήσει την προεργασία, καθώς πλέον με την αναθεώρηση του Συντάγματος υπάρχει νέος τρόπος εκλογής του.

Σε ό,τι αφορά στην ψήφιση του εκλογικού νόμου, θα γίνει με τις κανονικές διαδικασίες και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία των επαναλαμβανόμενων ψηφοφοριών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.