Αρχική Ασφάλιση Task Force ξεμπλοκάρει 138.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης – “Μπόνους” 250 ευρώ σε 2.500...

Task Force ξεμπλοκάρει 138.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης – “Μπόνους” 250 ευρώ σε 2.500 υπαλλήλους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Μπόνους» 250 ευρώ σε 2.500 υπαλλήλους που απασχολούνται στα τμήματα απονομής συντάξεων, αποφάσισε στο χθεσινό διοικητικό  συμβούλιο ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης. Με….μόλις δύο χρόνια καθυστέρηση το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να λάβει μέτρα, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η διαδικασία έκδοσης περίπου 138.000 συντάξεων.

Μάλιστα, το ΔΣ του ταμείου άναψε το «πράσινο φως» για τη διάθεση 3.750.000 ευρώ, ως οικονομικό κίνητρο προς τους υπαλλήλους, οι οποίοι θα επωμιστούν για εξι μήνες το βάρος της συγκεκριμένης «ειδικής αποστολής». Ο στόχος του ΕΦΚΑ είναι να εκδοθούν 110.000 συντάξεις μέχρι τέλος του έτους και για να επιτευχθεί αυτό, οι υπάλληλοι φαίνεται ότι θα υποστούν μεγάλες θυσίες . Και αυτό, γιατί απαραίτητη προϋπόθεση για όσους επιλέξουν να ενταχθούν στη διαδικασία, είναι να εργαστούν καθόλη τη χρονική περίοδο από Ιούλιο έως και Σεπτέμβριο, έχοντας λάβει συνολικά μόλις πέντε  μέρες από την καλοκαιρινή τους άδεια.

Με άλλα λόγια, όσοι επιλέξουν να ενταχθούν στο ειδικό πρόγραμμα για να λάβουν το «μπόνους», θα πρέπει να διαγράψουν από το ημερολόγιο τους τις φετινές διακοπές. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπερταμείου, «η διαδικασία είναι εθελοντική και αυτή η προϋπόθεση εξασφαλίζει ότι θα υπάρξει γρηγορότερη κι αποτελεσματικότερη μείωση των συνταξιοδοτικών εκκρεμοτήτων».

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του ΕΦΚΑ κ. Θανάσης Μπακαλέξης ανέφερε χαρακτητιστικά ότι το «κίνητρο απόδοσης» θα δοθεί σε υπαλλήλους που θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να απασχοληθούν, μετά το ωράριό τους, για την έκδοση εκκρεμών συνταξιοδοτικών αποφάσεων».