ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παράθυρο διατήρησης παλαιών ρυθμίσεων του 2014 και του 2015 με ένταξη τρεχουσών οφειλών στο σχήμα της πάγιας ρύθμισης ανοίγει η νέα ΠΝΠ, η οποία επεκτείνει ταυτόχρονα το δικαίωμα στην άδεια ειδικού σκοπού και προβλέπει παράταση καταβολής αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων που λήγουν μέχρι 30 Ιουνίου.

Αναλυτικά, με διάταξη που συμπεριλήφθηκε στην ΠΝΠ της 13ης Απριλίου προβλέπεται πως οι ασφαλισμένοι που είχαν ενταχθεί στο σχήμα των 72 δόσεων το 2014 και των 100 δόσεων το 2015 δεν χάνουν τις ρυθμίσεις τους για οφειλές που δημιουργούνται από τον Φλεβάρη και μετά, εφόσον τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Προϋπόθεση είναι η ρύθμιση να έχει διατηρηθεί ενεργή μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020. Ανεξόφλητες οφειλές που κατέστησαν απαιτητές στις 29 Φεβρουαρίου 2020 και εφεξής μπορούν να μπαίνουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, η οποία αν τηρείται διατηρεί στη ζωή και τις παλαιές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με ειδικούς δίνεται διέξοδος για σταδιακή αποπληρωμή των εισφορών Ιανουαρίου, του Δώρου Χριστουγέννων, των εισφορών Φεβρουαρίου κ.ο.κ. ανάλογα με το πότε θα υποβάλει ο ασφαλισμένος την αίτηση. Αν για παράδειγμα η αίτηση υποβληθεί τον Μάιο μπορούν να υπαχθούν στις 12 δόσεις και οι οφειλές του Μαρτίου. Η διάταξη υπολογίζεται πως αφορά περίπου 43.000 ασφαλισμένους οφειλέτες.

έντυπη έκδοση Ναυτεμπορικής