Αρχική Υπουργεία «Τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά για μια ίλη τεθωρακισμένων»

«Τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά για μια ίλη τεθωρακισμένων»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υπογράμμισε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν αισθάνονται απειλή από την Αλβανία ή τα Σκόπια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά, αν αποφασίσει μια ίλη τεθωρακισμένων να περάσει μέσα, θα φτάσει στην άλλη μεριά των Σκοπίων, θα φτάσει στη Σερβία».

Αναφερόμενος στην τουρκική πολιτική με βάση και τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας, ο κ. Καμμένος σχολίασε: «τους Τούρκους τους γνωρίζω καλά 25 χρόνια που είμαι στην πολιτική. Οι Τούρκοι έχουν μία πολιτική λεκτικού τσαμπουκά, ο οποίος δε συνδέεται πάντα με πραγματική απειλή χρήσης βίας. Έχουν μία πολιτική που είναι μακροχρόνια, δεν είναι πολιτική που χτίζουν τακτικά για λίγους μήνες. Είναι πολιτικές οι οποίες συνοδεύονται με τσαμπουκά, αλλά θέλουν αντίστοιχη απάντηση. Οι Τούρκοι είναι δειλοί. Οι Τούρκοι όταν καταλάβουν ότι απέναντί τους έχουν μία αποφασισμένη Ελλάδα, είναι από αυτούς που κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο για να κάνουν τον τσαμπουκά, αλλά μόλις κατέβει ο ψηλός φεύγουνε».

Παρ’ όλα αυτά, αναγνώρισε ότι υπήρξαν και δύσκολες στιγμές, όπως η περίοδος της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, και στιγμές όπου οι κινήσεις της Τουρκίας έδειχναν ότι θέλει να πάμε σε ένταση.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Νίκο Κοτζιά ότι έδρασε «ύπουλα και υπόγεια» και επέρριψε την απόλυτη ευθύνη στον πρωθυπουργό, για τον οποίο ανέφερε: «μπορώ να πω ότι με εξαπάτησε». Υποστήριξε ακόμα πως η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για την ονομασία της γειτονικής χώρας είναι κοινή, με χρήση γεωγραφικού προσδιορισμού με τον όρο «Μακεδονία».

Τέλος, άφησε αιχμές για πρώην βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που σήμερα στηρίζουν την κυβέρνηση, σχολιάζοντας: «Αμφιβάλλατε ότι αν εγώ έφευγα από τον Ιούλιο, ο Κουίκ δεν θα είχε πηδήξει πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Κουντουρά με την υπουργική θέση;».